TMB assumeix la presidència d’Alamys

AlamysEl plenari de l’Asociación Latinoamericana de Metros y Subterráneos (Alamys) ha designat la nit passada Metro de Barcelona (TMB) per ocupar la presidència de l’entitat i Metro de Santiago per a la secretaria general. L’elecció ha tingut lloc en la primera jornada de la XXVII Assemblea General d’Alamys, que se celebra fins al dia 30 a Buenos Aires, coincidint amb el centenari del metro de la capital argentina.

TMB és membre actiu d’Alamys i dels diferents comitès i òrgans, i en l’últim període n’exercia la vicepresidència primera.

Alamys es va crear l’any 1986 amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’experiències i tecnologies entre els països de Llatinoamèrica i de la península ibèrica pel que fa al transport urbà ferroviari. Avui compta amb 44 membres principals (operadors en l’àmbit dels ferrocarrils metropolitans), 70 membres adherents (empreses proveïdores d’equips i instal·lacions, constructores i consultores) i 6 membres honoraris.

La presidència representa legalment l’associació davant organismes públics i privats. El càrrec l’ocupava, des d’abril del 2012, Metro de São Paulo