Rodalies incrementa els trens al tram Portbou-Figueres a primera hora

Rodalies Catalunya01A partir del 30 de setembre
Rodalies de Catalunya incrementa l’oferta de trens de regionals al tram Portbou-Figueres a primera hora del matí
· Amb la nova programació el primer tren de Portbou sortirà a les 06.22 amb arribada a Figueres a les 06.43 i Barcelona a les 8.39
· El passat 16 de setembre va entrar en servei la prolongació de 52 trens entre Mataró i Arenys de Mar

A partir del proper 30 de setembre, Renfe posa en circulació un nou tren a primera hora del matí que reforçarà les connexions entre Portbou i Figueres. Amb la nova programació els viatgers de Portbou disposaran d’un tren a les 06.22 amb parada a Llançà a les 06.29 i a Figueres a les 06.43 hores, des d’on continuarà el seu recorregut habitual a Girona (7.13) i Barcelona (8.39).

Amb aquest increment es millora l’oferta del servei a les comarques gironines i facilita el desplaçament de persones que es desplacen per motius laborals des de Portbou o Llançà fins nuclis com Figueres, Girona o Barcelona.

Aquesta millora s’afegeix a les que va entrar en funcionament el passat 16 de setembre, quan Renfe va incrementar l’oferta de trens de rodalia a la línia R1 (Molins de Rei / L’Hospitalet – Maçanet/Massanes per Mataró) al tram Arenys de Mar-Mataró. Aquest augment s’ha dut a terme mitjançant l’ampliació del recorregut de 52 trens que fins ara iniciaven o finalitzaven el seu recorregut a Mataró.

A més d’aquesta prolongació, també es va millorar el servei de la línia R3 (L’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà per Vic) entre les comarques d’Osona i el Vallès Oriental amb Barcelona.

Finalment, també s’ha millorat el temps de viatge d’un tren de la línia R2 nord, així com de dos trens de la línia R11 que connecten Barcelona i Portbou. Aquesta reducció del temps de viatge és possible gràcies a un reajustament del horaris de trens que permet millorar les connexions d’aquests trens.

Totes aquestes millores s’emmarquen en el Pla d’acció de millora dels serveis impulsat per la Generalitat de Catalunya que s’ha incorporat al contracte de serveis consensuat amb Renfe Operadora per a possibilitar la millora progressiva de la gestió dels serveis ferroviaris de Rodalies de Catalunya.
Barcelona, 27 de setembre de 2013