Incrementa l’oferta de trens de Rodalies al tram Mataró-Arenys de Mar

RodaliesCatalunya3A partir de dilluns 16 de setembre
Rodalies de Catalunya incrementa l’oferta de trens de Rodalies de Catalunya al tram Mataró-Arenys de Mar
· Els prop de 9.000 viatgers diaris de les estacions de Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar disposaran de 159 trens diaris
· La línia R3 millora les connexions d’alguns municipis d’Osona i Vallès Oriental cap a Barcelona a primera hora del matí

A partir del proper dilluns, 16 de setembre, Rodalies de Catalunya incrementa l’oferta de trens de rodalia operats per Renfe a la línia R1 (Molins de Rei / L’Hospitalet – Maçanet/Massanes per Mataró) al tram Arenys de Mar-Mataró. Aquest augment es realitzarà mitjançant l’ampliació del recorregut de 52 trens que fins ara iniciaven o finalitzaven el seu recorregut a Mataró.

Aquest augment es realitzarà en períodes de major demanda. Bàsicament en direcció Barcelona en les franges horàries de les 06.00 -11.00, 14.00 -16.30 i 19.00 – 21.00 hores. En direcció nord l’increment es produirà entre les 06.00-09.00, 12.30-14.30, 17.30-20.30. D’aquesta manera, en hora punta els viatgers del tram Barcelona-Arenys disposaran de fins 10 trens per hora.

Els 8.673 viatgers que de mitjana diària utilitzen les estacions de Sant Andreu de Llavaneres (1.893), Caldes d’Estrac (1.880) i Arenys de Mar (4.900) disposaran de 79 serveis diaris que la connectarà en sentit Barcelona, i 80 sentit nord. Aquesta xifra suposa un increment del 48,5% respecte l’oferta actual.
RodaliesCat·R1
Millora connexions R3
A més d’aquesta prolongació també es millorarà el servei de la línia R3 (L’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà per Vic) entre les comarques d’Osona i el Vallès Oriental amb Barcelona.
A partir de dilluns, el tren Ripoll (6.36) amb destinació L’Hospitalet de Llobregat realitzarà parada a totes les estacions de la línia. D’aquesta manera es millorarà les connexions cap Barcelona a primera hora del matí des de les estacions de La Farga de Bebié, Borgonyà, Balenyà-Tona-Seva, Balenyà – Els Hostalets Centelles, St. Martí de Centelles, Figaró, Les Franqueses del Vallès, Sta. Perpetua de la moguda, Montcada Ripollet i Montcada Bifurcació.

Aquesta millora en les connexions comportarà una lleugera modificació horària en alguns dels serveis de la línia R3 (L’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà per Vic).

Aquestes millores s’emmarquen en el Pla d’acció de millora dels serveis impulsat per la Generalitat de Catalunya que s’ha incorporat al contracte de serveis consensuat amb Renfe Operadora per a possibilitar la millora progressiva de la gestió dels serveis ferroviaris de Rodalies de Catalunya.
Barcelona, 13 de setembre de 2013