FGC participa en la Setmana Europea de la Mobilitat organitzada per la UITP

FGC2GUITP·85 ciutats de tot el món s’han unit a la iniciativa de la UITP mitjançant la campanya “Creix amb el transport públic” per exigir més i millor transport públic i fer de les ciutats millors llocs per treballar i viure

Barcelona, 18 de setembre de 2013
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya participa aquesta setmana en la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 23 de setembre, organitzada per la Unió Internacional del Transport Públic (UITP). Aquesta associació internacional reuneix 92 països de tot el món amb l’objectiu principal de promoure la mobilitat urbana i el transport públic a nivell mundial.

Coincidint amb aquesta celebració, la UITP ha impulsat entre els seus membres l’adhesió a la campanya internacional “Creix amb el transport públic”, una campanya que l’associació va posar en marxa el 2012 amb un objectiu clar: duplicar la quota de mercat del transport públic a tot el món per a l’any 2025.

Amb aquesta campanya, a la qual s’han adherit 85 ciutats de tot el món, es vol crear consciència entre els responsables de les decisions polítiques i els ciutadans que cal disposar de més i millor transport públic per tal d’assolir un creixement econòmic sostenible, la cohesió social contribuint al desenvolupament de ciutats habitables, i la protecció del medi ambient combatent el canvi climàtic.

A més, la campanya impulsada per la UITP ofereix una guia sobre com millorar el transport públic i les eines per ajudar a les ciutats a implementar solucions de mobilitat sostenible.

Al portal web www.growpublictransport.org es poden obtenir més dades i informació sobre la campanya i les ciutats adherides a la iniciativa