Acord pels accessos ferroviaris al Port de Barcelona

NOTA DE PREMSA de l’Ajuntament de Barcelona

Xavier Trias: “L’acord pels accessos ferroviaris al Port de Barcelona servirà per reforçar la competitivitat i l’activitat logística del Port i la ciutat”

L’alcalde Trias ha participat a l’acte de signatura del protocol de col·laboració per l’impuls i consecució del nou accés ferroviari al port de Barcelona, que preveu una inversió de prop de 110 milions d’euros

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat a l’acte de signatura del protocol de col·laboració per l’impuls i consecució del nou accés ferroviari al port de Barcelona, juntament amb Ana Pastor, ministra de Fomento; Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya; Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Sixte Cambra, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, entre d’altres. Aquest protocol desbloquejarà la construcció dels accessos només ferroviaris definitius al Port de Barcelona. El projecte dels nous accessos significa una inversió de fins a 110 milions d’euros aproximadament, que finançaran entre el ministeri de Foment i el Port de Barcelona.

L’alcalde ha assenyalat que aquest protocol, llargament esperat per Barcelona, l’Àrea Metropolitana i tot Catalunya, permetrà que “el Port de Barcelona doni un pas endavant molt important i servirà per reforçar la seva competitivitat i activitat logística”.

Com ha explicat Trias, aquests accessos eren una “reivindicació a la que no podíem renunciar perquè que el Port de Barcelona tingui unes connexions i infraestructures adequades és un requisit indispensable per desenvolupar tot el seu potencial de futur i per generar noves oportunitats al Corredor Mediterrani”.

L’alcalde ha destacat el salt endavant i la transformació que ha viscut el Port en els darrers anys, una transformació que va més enllà i que està establint un nou diàleg amb Barcelona i la resta de ciutats de l’Àrea Metropolitana. A parer de Trias aquests nous accessos són necessaris perquè “el Port segueixi desenvolupant tot el seu potencial com a motor de creació de riquesa i d’ocupació”.

Xavier Trias ha celebrat la bona sintonia i el treball de les diverses administracions que permetran aquests nous accessos. “Vivim situacions difícils però hem de tirar endavant el país amb visió de futur, i el Port de Barcelona és una eina bàsica”, ha finalitzat Trias.