Modificació del servei de Rodalies a L’Hospitalet

RodaliesCatalunya• Els dies 8 i 9 de juny, entre les 05.00 i les 07.00 hores, els trens de rodalia no prestaran el servei habitual
• Aquesta modificació es produeix amb motiu de les obres que Adif està duent a terme en aquesta estació

2013·06 Adif Tall Hospitalet
Barcelona, 4 de juny de 2013
Amb motiu de les obres de millora de la infraestructura a l’estació de L’Hospitalet de Llobregat que està executant Adif, els propers dies 8 i 9 de juny, entre les 05.00 i les 07.00 hores, es modifica el servei dels trens de rodalia a l’estació de L’Hospitalet de Llobregat.

Aquesta modificació comporta que els trens afectats no circularan entre L’Hospitalet i Barcelona-Sants, pel que els viatgers seran encaminats en metro entre aquestes estacions.

Per a més informació, els clients poden consultar a les estacions de Rodalies, al telèfon d’informació 900 41 00 41 i a les pàgines web www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.

Millora de l’operativitat i l’accessibilitat
Adif està executant les obres de remodelació de la platja de vies i les andanes de l’estació de L’Hospitalet de Llobregat, que representen una inversió superior a 11,1 milions d’euros. Aquesta actuació té com a objectiu fonamental maximitzar la capacitat operativa i millorar l’explotació de les instal•lacions d’una terminal que és un punt neuràlgic de la xarxa de rodalies de Barcelona. Els treballs també permetran augmentar els estàndards d’accessibilitat i comoditat, ja que contemplen una adequació de les andanes i del pas inferior existent per a garantir el trànsit de persones amb discapacitat.

Les operacions que es duran a terme els dies 8 i 9 de juny consisteixen en la col•locació d’un aparell de via i els seus sistemes associats per a la nova configuració del feix de vies. Aquests treballs s’inscriuen en la fase de tractament de la infraestructura i d’adequació i renovació de les insta•lacions ferroviàries, mitjançant la col•locació de nous aparells de via, la remodelació dels elements de superestructura i l’adaptació i millora dels sistemes d’electrificació i d’instal•lacions de seguretat i comunicacions.

L’estació de L’Hospitalet de Llobregat, que presta servei a tres línies, registra un moviment de 205 trens passants i 314 circulacions amb origen i final en ella, el que suposa més d’un 60% del total del servei. Actualment, disposa de 23 vies, 2 d’elles generals, 2 secundàries, 8 de terminal, 4 per al manteniment d’infraestructura i la resta per a manteniment de material i operacions internes.

Aquesta actuació respon al compromís del Ministerio de Fomento per realitzar un conjunt d’actuacions de millora a la xarxa de transport ferroviari de proximitat en el nucli de Barcelona, i oferir als clients del ferrocarril un servei amb òptimes garanties de seguretat, funcionalitat, comoditat i accessibilitat.