Convocatòria de vaga de Montserrat i Vall de Núria

FGC2G· L’empresa ha mostrat la seva predisposició, com és habitual, a negociar els temes relacionats amb l’organització del treball, però no pot assumir cap negociació de temes econòmics ja que està supeditada al compliment de la Llei de Pressupostos i d’un Acord de Govern que no pot vulnerar.
· El Departament d’Empresa i Ocupació establirà, si s’escau, els serveis mínims.

Barcelona, 22 de març de 2013
Els Comitès d’Empresa de l’Explotació de Muntanya del Cremallera i dels Funiculars de Montserrat i el del Vall de Núria han presentat una convocatòria de vaga per als dies 29, 30 i 31 de març de 2013.

Els dos comitès plantegen a l’empresa reivindicacions econòmiques, entre d’altres per evitar que es descompti el 50% de la paga extraordinària de juny i de desembre, i d’altres reivindicacions referides a l’organització del treball.

En les reunions de mediació que s’han celebrat els dies 20 i 22 de març, la Representació de l’Empresa ha mostrat la seva predisposició a negociar els temes relacionats amb l’organització del treball, però no pot assumir l’inici de cap negociació de temes econòmics, ja que no té cap capacitat de maniobra donat que les negociacions estarien supeditades al compliment de la Llei de Pressupostos de 2012 de la Generalitat de Catalunya i l’Acord de Govern de 26 de febrer de 2013 que no es poden vulnerar.

Així, les dues reunions de medicació van acabar sense acord entre les dues parts, per la qual cosa, ara s’està a l’espera que el Departament d’Empresa i Ocupació estableixi, si s’escau, els serveis mínims.