El Concurs Maria Canals porta cua a l’Estació de Sants situant-hi un piano per a qui el vulgui tocar

Adif01•    La iniciativa forma part de l’OFF Maria Canals i busca acostar la música de piano als ciutadans
•    Entre el 7 i el 22 de març, Barcelona es converteix en capital mundial del piano i ofereix més de 130 actuacions gratuïtes i 500 hores de piano de cua a disposició de la gent

Barcelona, 14 de març de 2013. La 59a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, que cada any porta a Barcelona joves pianistes de prestigi, té com a objectiu promoure la divulgació musical a través de la participació ciutadana. Seguint la dinàmica d’apropar a tots els públics la música de piano, per primer any i en col•laboració amb ADIF, diumenge 15 de març l’OFF Maria Canals col•locarà un piano de cua a l’Estació de Sants a l’abast de tothom qui el vulgui tocar.

D’aquesta manera, els barcelonins tenen durant tot el dia, de 10 a 20 hores, l’oportunitat de tocar un piano de cua a una estació tant concorreguda, i amenitzar els viatges, així com ser partícips dels dies en què Barcelona esdevé la capital mundial del piano.

Sobre el Maria Canals
El Concurs Internacional de Música Maria Canals és un projecte cultural de referència en l’escenari internacional, on hi participen més d’un centenar joves intèrprets de primer nivell procedents de tot el món. Enguany se celebra del 7 al 22 de març al Palau de la Música Catalana i en aquesta 59a edició incorpora importants novetats amb l’objectiu d’incrementar el seu nivell i prestigi, i consolidar la relació i interacció del concurs amb el públic melòman i la societat catalana.

El Concurs Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, és fundat l’any 1954 gràcies a l’empenta de Maria Canals i els seu marit, Rossend Llates, i a la col•laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es converteix en el primer concurs espanyol en ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de qui obté la llicència per organitzar Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant.

Actualment és un dels concursos internacionals amb més tradició i treballa per consolidar-se com un dels concursos més prestigiosos del món.
Més informació a: www.mariacanals.cat

Sobre Adif
Un dels objectius d’Adif per a donar resposta als desafiaments que plantegen la societat i el medi ambient en matèria de responsabilitat social és fer de les infraestructures i instal•lacions ferroviàries espais de major valor per a la ciutadania, aportadors de benestar i progrés, així com solidaris amb els que més ho necessiten.

En aquest sentit, una de las línies d’actuació d’Adif consisteix a potenciar les estacions com a espais de trobada, cultura i difusió de valors accessibles a tots als ciutadans. Amb aquesta finalitat neix el Programa Estació Oberta Adif, en el qual s’emmarca aquesta performance, i en el qual tenen cabuda activitats d’interès social i utilitat pública, com exposicions, concerts i campanyes de difusió i sensibilització de valors.