Bus gratuït des de Tortosa i Amposta per connectar amb la línia que va a Barcelona

TerritoriSostenibilitatEntrarà en funcionament a partir d’aquest dilluns 11 de març
El Departament de Territori i Sostenibilitat, els ajuntaments d’Amposta i Tortosa i l’empresa Hife, que explota les concessions urbanes i la línia regular amb origen i destinació a Barcelona, han arribat a un acord per a la promoció de l’ús del transport públic a les Terres de l’Ebre.

L’acord passa per oferir transport gratuït de les línies urbanes de Tortosa (L-1 L-2 i L-3) i les línies urbanes d’Amposta (L-1 i L-2) per connexionar amb el bus que va o torna de Barcelona. Així, el bitllet per a Barcelona es podrà adquirir al mateix bus urbà i l’usuari tindrà 30 minuts de temps per poder fer el transbordament per canvi de transport. El nou servei es posarà en funcionament a partir d’aquest dilluns, dia 11 de març.

Hife ofereix, des d’aquestes dues poblacions, amb 7 expedicions diàries per sentit a Barcelona, wifi i premsa gratuïta als trajectes i un descompte de fins a un 50% si s’adquireix el bono-10, que també es pot comprar per internet (www.hife.es). Aquest abonament no té data de  caducitat i també es pot utilitzar als transports urbans d’Amposta i Tortosa.

Pel que fa als trajectes urbans municipals, es podrà utilitzar des de qualsevol parada urbana dels dos municipis en totes les franges horàries de les 5 línies urbanes. Tots els desplaçaments urbans són gratuïts amb aquesta promoció.

La finalitat és potenciar i fomentar l’ús del transport col·lectiu urbà i interurbà. Hife amb destinació Barcelona renova la flota i la dota de vehicles d’última generació, amb motoritzacions baixes en emissions de CO2, amb Front Collision Guard, 75 centímetres entre seients i motors Euro 5 amb tecnologia de AdBlue, entre altres prestacions.

Aquesta nova oferta es posa en marxa tot just quan han començat els treballs del Pla de millora del transport públic a les Terres de l’Ebre. Aquest pla, que estarà acabat a la tardor, proposarà les diferents actuacions que cal dur a terme per tal de millorar les connexions viàries i ferroviàries a la zona, com millores en els horaris, la freqüència i la qualitat del servei de transport públic.