Ferrocarrils reorganitza la seva divisió de Turisme i Muntanya per una major eficiència
· La nova estructura té com a objectiu establir sinèrgies i aprofitar de manera més eficient els recursos interns de la companyia.
· En els últims anys la divisió de Turisme i Muntanya d’FGC ha tingut un fort creixement. Actualment l’empresa pública gestiona cinc estacions de muntanya, dos cremalleres, tres funiculars i tres trens turístics.
Barcelona, 30 de gener de 2013
El Grup FGC, presidit per Enric Ticó, és una empresa pública dinàmica i que constantment busca la manera òptima d’administrar el recursos propis. Dedicat a administrar, gestionar i operar línies ferroviàries, una part important de l’activitat també està dedicada als ferrocarrils de muntanya turístics i estacions d’esquí. En aquest sentit, des de fa mesos la divisió de Turisme i Muntanya ha canviat de tal manera que es feia necessària una reorganització de la seva estructura.
Cal tenir en compte l’important creixement que ha tingut FGC Turisme i Muntanya darrerament. Amb més de 270 treballadors directes els principals pols d’activitat són:
Estacions de Muntanya
La Molina
Vall de Núria
Espot
Port Ainé
Vallter
Trens Cremallera
Cremallera de Vall de Núria
Cremallera de Montserrat
Funiculars de Montserrat
Funicular de la Santa Cova
Funicular de Sant Joan
Funicular de Gelida
Trens Turístics i educatius
Tren dels Llacs
Tren del Ciment
Tren de l’Ensenyament
Eficiència en la gestió
La gestió de tota aquesta oferta turística i de lleure per part d’una empresa pública exigeix fer-ho amb uns estàndards de màxima eficiència. En una organització pluridisciplinar com és el Grup FGC, les sinèrgies que poden establir-se entre les diferents àrees de l’empresa poden ser múltiples i molt profitoses. És precisament en aquesta direcció que s’ha redissenyat l’estructura per evitar duplicitats, coordinar estratègies, aprofitar recursos i aconseguir que, el fet de créixer en volum, sigui un valor.
Estructura
El nou organigrama que s’ha dissenyat efecte de manera integral tota l’estructura de la divisió. Albert Solà, continua en el seu càrrec com a director i màxim responsable de Turisme i Muntanya. Montserrat Coronas, que s’ha incorporat en els darrers mesos, es consolida com a màxima responsable de dirigir l’estratègia comercial, de màrqueting i comunicació. Les principals novetats de la nova estructura poden resumir-se amb aquests tres noms:
Joan Anton Font – Director Tècnic d’FGC Turisme i Muntanya
Joan Anton Font acredita una dilatada experiència en el món del turisme de muntanya i de l’esquí. El nou director tècnic d’FGC Turisme i Muntanya, deixa el seu càrrec com a director de l’estació de La Molina, càrrec que ocupava des de l’any 1999. La Molina ha obtingut èxits i reconeixement del món de l’esquí i de fora. L’organització de dos mundials i 19 copes del món, han posat l’estació catalana de La Molina com un referent de bona gestió a nivell internacional.
Novament es vol que Joan Anton Font posi a disposició d’FGC la seva experiència per exercir de nou director tècnic del grup. La direcció tècnica realitzarà la coordinació tècnica transversal de les explotacions d’FGC Turisme i Muntanya, pel que respecte als remuntadors, a la producció de neu, al manteniment de les instal·lacions i als nous models d’explotació.
Antoni Sanmartí – Director de La Molina
Amb més de 20 anys dedicats al món de l’esquí li arriba la possibilitat de posar al servei de La Molina tot el seu coneixement. La direcció de La Molina, una estació que Antoni Sanmartí coneix al mil·límetre ja que l’any 1989 va començar a treballar-hi a peu de pistes. Posteriorment, va fer un parèntesis d’onze anys en la seva relació amb l’estació, per treballar a l’àrea tècnica de l’estació andorrana de Grandvalira. Al 2008 va tornar a FGC i l’últim any i mig s’ha ocupat de la direcció de les estacions del Pallars d’Espot i Port Ainé.
Xavier Bigorda – Director d’Espot i Port Ainé (en funcions)
Amb tota una vida dedicada al món de la neu, Xavier Bigorda agafa el relleu d’Antoni Sanmartí en la direcció de les estacions d’Espot i Port Ainé. L’any 1986 ja va iniciar la seva trajectòria en el manteniment de remuntadors i des del 1993 va esdevenir cap d’explotació de Port Ainé. Home de gran experiència en el sector i gran coneixedor del medi i l’entorn de les estacions del Pallars.