L’octubre de 2012, el millor mes per al Museu del Ferrocarril de Catalunya des del 2006

Les naus del Museu del Ferrocarril acolliran les activitats associatives dels veïns de Vilanova i la Geltrú, gràcies a un acord entre el centre i l’Ajuntament. El Museu cedirà fins al 2015 l’us de la nau del pont-grua -de 380m2, recentment rehabilitada- i una nau annexa de 150m2. L’Ajuntament es farà càrrec de la reforma de la nau petita i de l’acondicionament dels espais i mesures de seguretat. La inversió serà de 120.000 euros, provinents d’una subvenció.

Aquesta mesura representa una solució a la demanda que havien manifestat les entitats de la ciutat, que fins ara utilitzaven un espai efímer que suposava importants despeses. Així, al mateix temps que s’estableix un espai permanent, es recupera també un entorn patrimonial i se li dóna un ús social i col·lectiu.

Des del Museu estem vivint aquest projecte amb entusiasme i il·lusió. Cada cop més gent coneix les nostres instal·lacions -747 persones ens han visitat durant la Setmana del Tren, 230 més que l’any passat. Tot i així, la nostra estratègia de futur passa per la multifuncionalitat, la integració en el territori i la col·laboració amb els diferents agents. Amb aquesta iniciativa comencem una nova etapa.

Més informació: Museu del Ferrocarril de Catalunya