FGC assessorarà l’empresa Corredor Interoceánico de Guatemala

· El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el president de l’empresa Corredor Interoceánico de Guatemala, Santiago Bassols, han signat un conveni de col·laboració pel qual FGC assessorarà l’empresa CIG.
· CIG vol desenvolupar un corredor ferroviari que connecti les costes Atlàntica i Pacífica a Guatemala.

Barcelona, 8 de novembre de 2012
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el president de l’empresa Corredor Interoceánico de Guatemala, Santiago Bassols, han signat un conveni pel qual ambdues entitats acorden trobar vies de col·laboració per les quals FGC assessorarà l’empresa CIG en la seva tasca. L’empresa guatemalenca es troba en fase de desenvolupament d’un projecte ferroviari amb el qual unirà les costes Atlàntica i Pacífica d’aquest país centreamericà, i que contempla la construcció de dos grans ports, un a cada costa.

Així, FGC podrà assessorar en tasques com el disseny, el projecte, la construcció i la gestió de les infraestructures ferroviàries, així com del material mòbil en el servei de viatgers i en el de mercaderies; el disseny i l’avaluació del servei de viatgers en la línia ferroviària associada a CIG; i l’avaluació de les potencialitats de l’empresa, entre d’altres.

El conveni, de dos anys de durada, estableix que FGC serà considerat assessor prioritari en el desenvolupament dels treballs del corredor ferroviari interoceànic.