El Centre Operatiu d’FGC obté la certificació ambiental de manteniment de trens

• Amb la ISO 14001:2004, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya assegura l’estandardització de processos i harmonitza les operacions de manteniment amb els operatius de seguretat i legals.
• El certificat confirma el compromís empresarial d’FGC amb el desenvolupament sostenible des de diferents vessants.

Barcelona, 5 de novembre de 2012
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obtingut aquest mes d’octubre la certificació del Sistema de Gestió Ambiental, implantat en l’activitat de Manteniment de Trens i Equipaments que es realitza al nostre Centre Operatiu de Rubí.

La rellevància d’aquesta certificació, que es basa en la norma ISO 14001:2004, rau en la novetat que l’activitat certificada es desenvolupa íntegrament en un establiment industrial, de manera que els requisits ambientals que es deriven de les operacions de manteniment s’han d’harmonitzar amb els operatius, de seguretat i legals propis d’aquest tipus de centres.

Així mateix, per la via de la certificació ISO 14001, s’assegura l’estandardització de processos, cosa que també alinea l’organització del manteniment en termes d’eficiència.

La certificació ambiental obtinguda en el Centre Operatiu de Rubí suposa l’inici del procés d’implantació de sistemes de gestió en l’àmbit del manteniment de l’empresa i se suma a les ja existents per a les activitats de transport i lleure de les instal·lacions esportives i turístiques dels àmbits de muntanya d’FGC, com Vall de Núria, La Molina i l’explotació de Montserrat. En el marc de la política de Responsabilitat Social Empresarial, aquest certificat confirma la línia de treball que es deriva del compromís empresarial amb el desenvolupament sostenible dels diferents aspectes que configuren el servei públic que FGC ofereix.