Foment preveu obrir l’AVE BCN-Figueres al desembre

Deu trens uniran les dues ciutats en 40 minuts passant també per Girona

És un dels secrets més ben guardats. No obstant, sempre que no es produeixi un imprevist d’última hora, l’AVE circularà entre Barcelona i Figueres (Alt Empordà) el 15 de desembre. Les constructores i enginyeries treballen a tot gas. Les proves en la infraestructura van començar la setmana passada. El Ministeri de Foment ja té horaris per prestar el servei, als quals ha tingut accés EL PERIÓDICO. La línia d’alta velocitat completa, la París-Madrid, s’estrenarà a l’abril, tal com va anunciar ahir a la capital francesa el president espanyol, Mariano Rajoy. Però entre Barcelona i Figueres es podrà utilitzar el tren veloç quatre mesos abans.

La proposta comercial amb què treballa el ministeri que dirigeix Ana Pastor inclou 10 trens. Són vuit AVE per sentit entre Vilafant (que és el nom oficial de l’estació empordanesa) i Madrid. Com és sabut, entre aquesta ciutat i Barcelona ja funciona l’alta velocitat des del febrer del 2008. I de Barcelona a Vilafant ara per ara hi ha un tren llançadora que, després d’un viatge d’una hora i 40 minuts per la línia convencional i la línia d’alta velocitat, enllaça amb el TGV de l’operadora francesa SNCF. Els trens que prestarien servei a partir de final d’aquest any només necessitarien 40 minuts. Serien 15 entre Vilafant i Girona i 35 minuts més fins a la capital catalana.
Més informació: elperiodico.cat