El Tren Blanc arribarà fins a Puigcerdà a partir d’aquest hivern

Enguany el servei ferroviari entre Barcelona i La Molina es perllongarà per connectar també amb la capital de la Cerdanya
· Es tracta de la tercera temporada que funciona aquest servei, introduit el 2010 amb l’objectiu de facilitar l’accés d’usuaris a les pistes d’esquí els caps de setmana i festius
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ampliarà el servei del Tren Blanc que connecta Barcelona i La Molina fins a Puigcerdà a partir de la temporada 2012-2013. L’objectiu és facilitar l’accessibilitat dels viatgers a les pistes d’esquí durant els caps de setmana i festius, i també millorar la comunicació entre Barcelona i la capital de la comarca de la Cerdanya. A més, servirà per facilitar els desplaçaments dels estudiants que tornen a Barcelona els diumenges des de Puigcerdà. D’aquesta manera, es dóna resposta a les peticions formulades pels agents del territori.

És la tercera edició que funciona aquest servei de temporada, que operarà des del 6 de desembre fins a l’1 d’abril. Enguany, el servei sortirà a les 6.13 h des de Plaça Catalunya, arribarà a La Molina a les 8.35 h i a Puigcerdà a les 8.53 h. La tornada serà a les 17.40 h de Puigcerdà, passarà per La Molina a les 17.55 h i arribarà a Plaça Catalunya a les 20.29 h.

Per tal d’optimitzar l’oferta ferroviària, els caps de setmana i festius que funcioni el Tren Blanc es modificaran els horaris de 4 expedicions de l’R3 amb l’objectiu d’ajustar els serveis que comuniquen Barcelona i Puigcerdà a les necessitats de mobilitat al llarg de tot el dia. Rodalies de Catalunya informarà d’aquests canvis d’horari a través dels seus canals de difusió habituals.

La Generalitat de Catalunya finança aquest servei en el marc del Pla d’Acció 2010-2012 de Rodalies de Catalunya. Per a la nova temporada, el cost previst del Tren Blanc serà de 221.000 euros.

Nous trens més moderns
El servei es prestarà inicialment amb material mòbil convencional de la sèrie 447, que també s’utilitza en la resta de serveis de la línia R3 de Rodalies de Catalunya. Tanmateix, a partir del mes de gener de 2013 s’incorporarà un nou tren 447 remodelat interiorment, la qual cosa permetrà millorar la comoditat i el comfort en els desplaçaments, atès que ofereix les seguents prestacions addicionals:

–  Nous seients més comfortables
–   Suports per a bicicletes i portaesquís
–   Nou mobiliari auxiliar d’acord amb el disseny interior modificat

Durant el 2013 s’aniran incorporant progressivament a l’R3 noves unitats remodelades, fins a completar un total de 14 trens que donaran servei a la línia entre la Cerdanya i el Ripollès.

Aquesta renovació del material mòbil de la línia R3 amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei als viatgers tindrà un cost de 3,1 MEUR, que serà assumit per la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla d’Acció de Rodalies de Catalunya.