Xavier Trias: “L’aposta de Hutchinson per Barcelona obre un nou món d’oportunitats i ens converteix en la porta d’entrada del mercat asiàtic”

– L’alcalde destaca que la nova terminal Barcelona Europe South Terminal, gestionada per TERCAT, serà la terminal de contenidors tecnològicament més avançada de l’àrea de la Mediterrània.
– Xavier Trias remarca la importància de l’anunci que ha fet el Secretari d’Estat en afirmar que als pressupostos de l’Estat aprovats avui s’inclou un important finançament per fer els accessos definitius del Port.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha agraït avui a Hutchinson l’aposta i la important inversió que ha fet per la ciutat, amb la nova terminal portuària i s’ha mostrat convençut que “obre un nou món d’oportunitats i marca l’inici del desenvolupament de nous i atractius projectes pel futur de Barcelona, Catalunya i la Xina”. “Aquest compromís és un bon inici per seguir construir junts nous projectes de futur”, ha conclòs l’alcalde que ha recordat que aquest és el missatge que va transmetre als màxims responsables de la companyia en el viatge que va fer a la Xina el passat mes de juliol.

Durant la inauguració de la nova terminal Barcelona Europe South Terminal(BEST), gestionada per TERCAT, l’alcalde ha destacat que “avui és un dia molt important per a la nostra ciutat ja que inaugurem la que serà la terminal de contenidors tecnològicament més avançada de l’àrea de la Mediterrània” “Aquesta nova terminal ens obre unes possibilitats econòmiques úniques, per esdevenir la porta d’entrada al Sud d’Europa per a les mercaderies asiàtiques, una oportunitat que hem de saber aprofitar”, ha afegit.

Trias ha recordat que “el potencial del Port com a motor econòmic de futur, és un dels grans actius de la nostra ciutat” i ha reiterat “que Barcelona té unes possibilitats úniques per competir en el món perquè enlloc d’Europa s’hi combina en tan poc espai un aeroport amb potencial d’esdevenir un hub intercontinental, connectat a un Port en creixement i expansió, i lligat al gran espai logístic de la Zona Franca”.

Durant l’acte, que ha comptat amb la participació del President de la Generalitat, Artur Mas entre d’altres autoritats, el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Rafael Català, ha anunciat que als pressupostos de l’Estat aprovats aquest matí s’inclou una important financiació destinada als accessos ferroviaris definitius al Port de Barcelona. En referència a aquest anunci, l’alcalde ha destacat que “és una bona notícia que des de fa pocs dies tinguem en marxa l’accés provisional en ferrocarril al Port però també ho és que el Secretari d’Estat digui que als pressupostos de l’any vinent encararan les infraestructures pendents i faran suport al Corredor del Mediterrani”.