El cercador Mou-te informarà dels beneficis ambientals de viatjar en transport públic

El cercador de rutes a Internet Mou-te amb transport públic per Catalunya (http://mou-te.gencat.cat/) incorporarà a partir d’ara una nova funcionalitat per calcular els beneficis mediambientals d’utilitzar el transport públic enlloc del cotxe per a un trajecte determinat. El Mou-te és una eina per integrar tota l’oferta de transport públic que opera dins del territori català.

Quan se seleccioni l’origen i la destinació i es consulti el resultat, el cercador indicarà l’estalvi energètic i de contaminats atmosfèrics que represeA més s’ofereix informació sobre certs indicadors ambientals: l’estalvi de benzina, l’estalvi d’energia, les emissions de CO2, d’òxids de nitrogen (NOx), i de partícules en suspensió (PM10) i la quantitat d’arbres necessària per absorbir el CO2  generat.nta fer el trajecte en transport públic respecte viatjar en transport privat.

Aquesta nova funcionalitat també es podrà consultar des de la plataforma mòbil del Mou-te (gencat.mobi/mou-te) en una versió més simplificada. Rodalies de Catalunya (www.gencat.cat/rodalies) també incorporarà aquesta funcionalitat i mostrarà els beneficis per al medi ambient que comporta utilitzar el tren enlloc del cotxe.

El Mou-te informa sobre les dades que aporten els diferents organismes titulars dels serveis públics de transports i els operadors del sistema. El cercador ofereix diverses rutes de transport multimodals en funció dels criteris especificats de cerca, considerant tant el transport públic urbà com l’interurbà i els trams a realitzar a peu tant per arribar al punt més proper de transport públic com per efectuar els intercanvis entre els modes de transport. També permet obtenir la informació actualitzada dels horaris, les línies de transport, les incidències o les afectacions al servei.

22 de setembre de 2012