Balanç de la jornada de vaga convocada avui al metro de TMB

 · La normalitat ha estat la tònica general, tot i que grups de manifestants han pertorbat els serveis mínims cinc vegades a les línies 1 i 3

24/09/2012. La xarxa de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha funcionat avui en règim de serveis mínims des de les 4 de la matinada fins al final del servei, a causa de la vaga convocada pel comitè d’empresa. La jornada ha transcorregut en general amb normalitat, si bé s’han registrat algunes actuacions incíviques amb afectació al servei de les línies 1 i 3, al migdia i al vespre. Durant aquestes interrupcions, la tensió ha derivat en algun cas en enfrontaments entre usuaris i vaguistes.

Tot i això, el metro ha contribuït al bon desenvolupament de les activitats festives de la Mercè. A la nit, després del Piromusical massiu, les estacions d’Espanya de les línies 1 i 3 han registrat fluxos intensos de passatge que han estat regulats de manera ordenada pel personal de Metro.

Principals incidències a la xarxa de metro
Com ja estava previst, l’afluència de passatge a primera hora s’ha concentrat a El Maresme / Fòrum de la línia 4, a la sortida dels concerts que se celebraven al recinte del Fòrum. Entre les 4 i les 5.15 h, aproximadament, s’han efectuat regulacions als accessos, per evitar que se sobrepassés la capacitat de les andanes, actuació que és habitual en aquest tipus d’esdeveniments massius.

A la franja de migdia, en què es preveia un augment de volum dels desplaçaments a la zona central de la ciutat, ha tingut lloc la primera incidència amb efectes en el servei, quan a les 12.35 h un grup de manifestants han entrat a l’estació de Drassanes i han bloquejat la circulació dels trens uns 25 minuts. L’actuació incívica s’ha reproduït poc després a la línia 1 a Catalunya durant 15 minuts.

A la franja de tarda-nit, amb un alt volum de desplaçaments a la zona central de la ciutat i plaça d’Espanya, han tingut lloc tres intents més de sabotejar el servei de metro, similar als que s’han produït al migdia, quan a les 20.41 h un grup de manifestants han entrat a l’estació de Catalunya i han bloquejat la circulació dels trens uns 16 minuts. A partir de les 20.57 h, el servei a la línia 1 s’ha reprès de manera parcial, entre Hospital de Bellvitge i Universitat d’una banda i de Marina a Fondo, de l’altra. El servei s’ha restablert en tota la línia a les 21.03 h.

Tot seguit, els manifestants s’han desplaçat a la línia 3, on han repetit l’acció pertorbadora aturant la línia a les 21.15 h, durant 15 minuts. Amb posterioritat el mateix grup ha continuat amb les seves reivindicacions un altre cop a l’estació de Catalunya de la línia 1, provocant l’aturada de tota la línia a les 22.03 h. El servei finalment s’ha normalitzat a les 22.18 h.