Tres nous serveis diaris amb Extremadura mitjançant bitllet integrat AVE+Media Distancia amb connexió a Madrid

Cap a Badajoz, Mèrida o Càceres
• El sistema de bitllet integrat garanteix al viatger el transport d’orígen a destinació, fins i tot en el cas de pèrdua de l’enllaç
• Les noves relacions comuniquen Barcelona, Camp de Tarragona i Lleida amb Extremadura per alta velocitat
• Es redueix en unes 4 hores el temps de viatge amb respecte a l’única connexió anterior amb enllaç Alcázar de San Juan

Barcelona, 8 d’agost de 2012 (Renfe).
Des de principis del mes d’agost, Catalunya disposa de tres nous serveis diaris per sentit que comuniquen amb Extremadura mitjançant el bitllet integrat, AVE + Media Distancia, amb connexió a Madrid Puerta de Atocha. Amb aquest, ja són quatre els serveis diaris per sentit que Renfe ofereix entre les dues comunitats.

El bitllet integrat permet al viatger enllaçar un tren AVE fins a Madrid, i allà amb un tren de Media Distancia fins a Extremadura. Mitjançant aquest sistema el viatger compra un únic bitllet a través del qual Renfe garanteix l’arribada a destinació,fins i tot en el cas de pèrdua de l’enllaç a Madrid, independentment del motiu.

L’objectiu de las posada en marxa d’aquest bitllets integrats és facilitar la mobilitat dels viatgers, incrementant el número d’opcions de desplaçament mitjançant el màxim aprofitament de la xarxa ferroviària. La iniciativa s’emmarca així dins de l’estratègia de solucions integrals pels usuaris del transport ferroviari que impulsa el Ministerio de Fomento.

D’aquesta manera ja es disposa d’aquest sistema de bitllet integrat per a l’única relació que fins al moment existia entre Catalunya i Mèrida o Badajoz. Aquesta relació es realitza per via convencional a través de la combinació d’un tren Alaris fins a Alcázar de San Juan i des d’allà amb un tren de Media Distancia.

Millors temps i noves relacions
Els nous bitllets integrats redueixen en unes 4 hores el temps de viatge respecte l’actual servei Alaris+Media Distancia amb enllaç a Alcázar de San Juan. Amb aquests enllaç a través de Madrid, el millor temps entre Barcelona i Mèrida passa a ser de 8 hores 20 minuts, i de 9 hores pel trajecte Barcelona-Badajoz.

A més, suposen també crear una nova relació, fins al moment inexistent, entre Càceres i Barcelona mitjançant bitllet integrat. En aquest cas, els temps de viatge oscil•len entre les 7 hores 15 minuts i les 8 hores, en funció del trajecte triat dels tres serveis disponibles per sentit amb el que es compta a Càceres.

Aquestes noves connexions combinades es realitzaran utilitzant els trens AVE pel recorregut entre Barcelona i Madrid, el que permetrà arribar a Extremadura en alta velocitat des de Barcelona, Camp de Tarragona i Lleida.