Renfe inaugura un nou servei Intercity entre Catalunya i Vitòria-Gasteiz

Inicia  el seu servei el diumenge 12 d’agost
•    Aquest nou servei circularà tots els divendres i diumenges en ambdós sentits, reforçant l’actual servei diari
•    El tren disposa de 282 places de Turista, a un preu inferior al dels trens Alvia

Barcelona, 8 d’agost de 2012 (Renfe)
Renfe inicia el proper diumenge 12 d’agost un nou servei directe de trens que enllaçarà Barcelona i Vitòria-Gasteiz, i que complementa l’oferta actual. El nou servei Intercity circularà tots els divendres i diumenges en ambdós sentits. Aquest tren tindrà sortida des de Barcelona a les 8.40 hores i arribada a  la capital d’Euskadi a les 13.22 hores. En sentit contrari, el tren sortirà de Vitòria-Gasteiz a les 15.40 hores i arribarà a la Capital Comtal a les 20.07 hores.
Amb la posada en circulació del tren Intercity, Renfe reforça l’oferta de transport entre les dues comunitats i complementa el servei diari d’Alvia Barcelona-Vitoria-Gasteiz-Vigo, que ha estat utilitzat 11.400 viatgers en els set primers mesos d’aquest any.

Els nous Intercity S-121
Els Intercity que connectaran de manera directa Catalunya amb Vitòria-Gasteiz assoleixen els 250 quilòmetres per hora de velocitat màxima en els trams de via d’Alta Velocitat. Disposen de 282 places en classe turista (incloses les places per a persones amb mobilitat reduïda) i estan dotats d’aire acondicionat, espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda amb WC adaptat, portaequipatges, vídeo, etc. A més, totes les places disposes d’endolls individuals.
Al confort dels viatge que ofereixen aquest nou servei Intercity de Renfe cal afegir la rebaixa de preus davant el servei Alvia: el bitllet de classe Turista Barcelona-Vitòria té un preu del 53,20 € (61,30€ als trens Alvia). A més, i gràcies a la seva política de puntualitat – única al context internacional- Renfe es compromet a la devolució del 25% de l’import del bitllet en cas de retards superiors a 20 minuts, del 50% en retards de més de 40 minuts i del 100% si el retard supera el 60 minuts.
Els bitllets ja poden comprar-se a estacions, agències de viatge, a través del portal www.renfe.com , màquines autovenda i al telèfon 902 320 320.

Horaris de sortida del nou servei Intercity:
Vitoria/Gasteiz – Barcelona Sants
•    Vitoria/Gasteiz    15:10 h.
•    Pamplona        16:10 h.
•    Tafalla        16:43 h.
•    Tudela        17:19 h.
•    Zaragoza Delicias    18:05 h.
•    Lleida         18:59 h.
•    Camp de Tarragona    19:28 h.
•    Barcelona Sants    20:07 h.

Barcelona Sants – Vitoria/Gasteiz
•    Barcelona Sants      8:40 h.
•    Camp de Tarragona      9:17 h.
•    Lleida           9:48 h.
•    Zaragoza Delicias    10:38 h.
•    Tudela         11:19 h.
•    Tafalla        12:04 h.
•    Pamplona        12:30 h.
•    Vitoria/Gasteiz    13:22 h.