TMB participa en el Grec Festival de Barcelona 2012

· L’autobús Pegaso número 3036 de finals dels anys 60 és l’escenari de l’espectacle ‘L’ànima del bus’
Cada any Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) és un dels millors aliats del Grec Festival de Barcelona, als diferents escenaris del qual s’arriba fàcilment en transport públic. Enguany, a més, col·labora en dues propostes itinerants: “L’ànima del bus” i l’espectacle de dansa “Kamuyot”.
“L’ànima del bus” és una proposta de Martí Torras i Jordi Martínez que es representa alternativament a quatre barris de la ciutat, entre el 4 i el 28 de juliol, i que passa dalt d’un autobús de la Fundació TMB. Concretament, comença quan els espectadors pugen a l’autobús Pegaso número 3036, un bus dels anys 60 que va ser dels primers models articulats que van circular per la nostra ciutat i que van començar a ser retirats del servei a partir del 1981.
“L’ànima del bus” està dirigida per l’autor i intèrpret Martí Torras i interpretada per l’actor Jordi Martínez. Jordi Martínez interactuarà amb els passatgers mitjançant la paraula, a la vegada que el músic Pep Pascual improvisarà amb els seus instruments posant la banda sonora a les històries quotidianes que s’hi expliquen.
Els intèrprets de l’obra Jordi Martínez, Lola López Luna i Pep Pascual durant els assajos d’ahir
Es tracta de la primera proposta itinerant del festival i una de les més íntimes ja que comença dalt d’un autobús que s’omple de música i paraules. Es porta a terme del 4 al 28 de juliol (entre els dimecres i dissabtes) en doble sessió a les 19 i a les 21 hores. L’autobús fa quatre itineraris amb sortida des del següents punts:
– Del 4 al 7 de juliol: Horta (Centre de Serveis Socials d’Horta)
Del 11 al 14 de juliol: Sant Andreu (Centre Cultural Can Fabra)
– Del 18 al 21 de juliol: Poblenou – Sant Martí (Centre Cívic Can Felipa)
– Del 25 al 28 de juliol: Sants – Montjuïc (Carpa Font Màgica de Montjuïc)
D’altra banda, “Kamuyot” és una coreografia d’Ohad Naharin que posen en escena els integrants de la companyia IT Dansa i que sedueix a petits i grans trencant les barreres entre públic i intèrprets. Aquest muntatge es podrà veure en un barri diferent de la ciutat cada setmana entre el 5 i el 27 de juliol. TMB hi col·labora fent difusió de l’espectacle a través de diferents canals de comunicació de la companyia.
Barcelona, 3 de juliol de 2012