Renfe millora els serveis que enllacen Catalunya amb el nord peninsular

El proper 17 de juny entren en funcionament nous serveis que suposaran una millora en la mobilitat dels ciutadans
• S’implanta un servei Alvia directe entre Barcelona i Valladolid
• Euskadi, Navarra, La Rioja i Galícia milloren la seva connectivitat amb Catalunya

Barcelona, 13 de juny de 2012 (Renfe).
A partir del proper 17 de juny, Renfe implanta nous serveis per a facilitar els viatges en tren entre Catalunya i diferents destinacions situades al nord peninsular. En concret, s’incrementaran els serveis entre Catalunya i Pamplona i es millorarà la relació Barcelona-Zaragoza-Valladolid. A més, es crearà una connexió directa amb  Santiago de Compostela.

Una de les principals millores que es donaran a partir del 17 d’aquest mes és la implantació d’un servei directe diari Alvia entre Barcelona i Valladolid, on es podrà enllaçar amb un tren regional fins a Salamanca. Fins ara, el servei es prestava amb un tren AVE fins a Zaragoza on els usuaris transbordaven a un tren regional per a desplaçar-se fins Valladolid i Salamanca.

La implantació d’aquest tren directe es realitzarà amb un nou tren d’ample variable que permetrà circular tan per ample de via convencional com internacional, amb el que es redueixen els temps de viatge en 45 minuts. A més, es cobreixen distàncies mitges amb un mateix tren, el que es tradueix en un major confort i comoditat pel client. Una altra de les prestacions que millora el servei actual és que tots els seients comptaran amb endolls.

A més, aquest canvi de material mòbil suposa una important millora en el desenvolupament de la sostenibilitat i el medi ambient ja que el tren dièsel, amb més emissions de CO2 a l’atmosfera, queda reduït a cobrir el tram entre Valladolid i Salamanca.

Pel que fa a les connexions entre la comunitat catalana amb el nord peninsular, es milloraran amb l’increment de freqüències fins Pamplona. Actualment tres trens realitzen la relació Barcelona – Pamplona amb una ocupació del 90%. A partir del 17 de juny, per tal de donar resposta a aquesta gran demanda, Renfe amplia la connexió amb un servei més. Pel que un total de quatre serveis connectaran diàriament Catalunya amb Pamplona.

Horari Barcelona – Zaragoza – Pamplona – Zaragoza  – Barcelona
Els horaris han estat ajustats a la diversitat de la demanda existent en aquestes relacions. Els horaris dels dissabtes i diumenges de la nova freqüència responen a les necessitats de desplaçament dels caps de setmana. A més el servei permet que Barcelona compti amb connexions amb Pamplona a primera hora del matí i a última hora de la tarda.

Ajustament de preus
Pel que fa als preus, tant en la incorporació de la quarta relació entre Catalunya i Pamplona com amb la millora en la connexió entre Barcelona i Valladolid, s’han adaptat a la demanda existent en aquestes connexions. Els usuaris podran optar, a més, als preus promocionals Web i Estrella que suposen descomptes de fins el 60&.

El nou servei es comercialitzarà només amb places de classe turista i comptarà amb màquines de refrigeris i snacks.

Nova connexió directe Barcelona – Santiago de Compostela
A més, s’afegeix una altra millora amb el nord peninsular ja que el tren Alvia que circula a diari en l’actualitat entre Barcelona i Vigo passarà a circular en dies alternes per establir una oferta directa Barcelona-Santiago-A Coruña i en sentit contrari.

Amb aquesta millora no només es guanya una nova connexió directa amb el nord sinó que s’augmenta la oferta en número de places en un 26% passant a oferir 61 places més per tren (299 enfront 238).

Així, entre Barcelona i Vigo el tren circularà dimecres, divendres i diumenges, mentre que es desplaçarà entre Barcelona i A Coruña dilluns, dimarts, dijous i dissabtes, recorrent el tram Ourense-A Coruña per via d’alta velocitat. En sentit contrari, l’Alvia realitzarà el trajecte A Coruña – Barcelona els dimarts, dimecres, divendres i diumenges, mentre que iniciarà el seu recorregut en l’estació de Vigo Guixar els dilluns, dijous i dissabtes.

Per a més informació sobre horaris i destinacions, els clients poden dirigir-se a les oficines d’atenció al client a les estacions, al telèfon d’atenció d’informació i reserves 902 320 320 i a la pàgina web www.renfe.com