Les corals de TMB i de Territori i Sostenibilitat celebren el seu 10è aniversari amb una actuació al metro

Demà divendres, 22 de juny, el metro de Barcelona servirà d’escenari per a un recital de cançons a càrrec de la coral de TMB i de la coral del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, a l’estació de metro de Diagonal (L5). Les veus dels més d’una setantena de membres que les integren ressonaran en un escenari únic i amb una acústica molt especial, entre les 17.30 i les 18.45 hores.

Dues corals que compleixen anys
Fa deu anys una colla d’empleats de TMB van presentar el projecte de crear un grup per fer cant coral. Vint-i-dues persones, entre empleats i familiars, es van posar sota la direcció de Xavier Dolç, catedràtic del Conservatori de Música de Barcelona, que els va començar a dirigir en els primers assajos i concerts.

La major part del repertori de cançons de la coral de TMB són sarsueles, tradició que mantenen des dels inicis, però interpreten també cançons populars de diferents països, com França o el Brasil, o cançons populars catalanes i boleros.

D’altra banda, en els seus deu anys d’història, la coral De Tot Cor ha acollit desenes de treballadors del Departament de Territori i Sostenibilitat que comparteixen la passió per la música i el cant. Actualment, el grup està integrat per prop de cinquanta membres, que es reuneixen una hora cada setmana per assajar les cançons sota la direcció de Maria José Martí, també companya de feina.

El repertori és d’allò més variat, i va des de cançons tradicionals catalanes, i d’altres regions del món, música negra, pop i fins i tot adaptacions de bandes sonores d’algunes pel·lícules.