L’alcalde afirma que el Corredor Mediterrani configura una àrea de futur que té la voluntat d’esdevenir un dels principals motors econòmics d’Europa

» Xavier Trias ha participat avui en una taula rodona en el Saló Internacional de la Logística on ha reivindicat la importància d’aquesta infraestructura

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias i el president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, han participat en la taula rodona sobre el “Corredor del Mediterrani: impacte socioeconòmic a la seva àrea d’influència”, que s’ha celebrat en el marc del Saló Internacional de Logística de Barcelona (SIL). A la taula també hi han participat: José Ramón Bauzà, president del Govern de les Illes Balears; Ramón Luís Valcárcel, president del Govern de la Regió de Murcia; i Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana.

L’alcalde en la seva intervenció ha destacat la necessitat “d’enfortir tots els actius que tenim i posar-los al servei de totes les ciutats i regions de l’arc mediterrani, una gran àrea econòmica, integrada i cohesionada, que és l’àrea d’influència del Corredor Mediterrani”.

Com ha afirmat Trias aquesta és “una àrea de futur que té la voluntat i la capacitat de convertir-se en un dels principals motors econòmics d’Europa” i ha afegit que “estem treballant per impulsar el desenvolupament i tot el potencial de futur que té el Corredor Mediterrani”. L’àrea del Corredor representa el 40% del PIB espanyol i genera el 60% de les exportacions de tot l’Estat. Només l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el principal motor exportador de l’Estat, representa el 20% de totes les exportacions espanyoles.

L’alcalde ha declarat: “Barcelona és la gran plataforma logística de la Mediterrània i és molt important relacionar-nos i col•laborar amb València, Múrcia i les Illes i també amb Europa a través del Gran Eix Ferroviari Transeuropeu FERRMED”.

Trias ha dit: “Tots nosaltres vam fer un esforç molt important per portar la veu dels nostres territoris a Brussel•les, i presentar un front comú en defensa d’aquest Corredor prioritari. Des de Barcelona, estem impulsant a més la constitució d’un Clúster Internacional de Ciutats FERRMED, una associació per fer un seguiment coordinat del desenvolupament dels plans d’inversió, i que reforci els vincles socioeconòmics i culturals d’aquesta gran àrea”.

L’alcalde ha afirmat: “La col•laboració público-privada ajuda a fer les coses amb determinació Aquesta associació ha de ser clau per sumar esforços i per expressar, una vegada més, que el Corredor Mediterrani és prioritari. Una oportunitat per a tots que no podem perdre. Perquè aquí ens hi juguem el nostre futur”.