La Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell impulsen el cobriment de vies del perllongament d’FGC fins al passeig de Can Feu

· Les parts implicades han signat un conveni per concretar el finançament de l’actuació i els compromisos adquirit.

· El soterrament se sufragarà amb els beneficis derivats de l’aprofitament urbanístic de l’entorn recuperat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i el president d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Joan Lluís Quer, han signat avui un conveni que dóna un nou impuls al cobriment de la línia d’FGC del perllongament de Sabadell fins al passeig de Can Feu.

Així, el document concreta els compromisos de cada una de les parts, i el finançament de l’actuació. En aquest sentit, la cobertura de les vies fins a Can Feu se sufragarà mitjançant els aprofitaments urbanístics que resultin amb la recuperació dels terrenys de l’entorn afectat, que comprèn el tram de 400 metres de vies entre el passeig de Can Feu i el carrer Sobarber de Sabadell.

Per fer-ho, l’Ajuntament de Sabadell redactarà un projecte de modificació del Pla General de Sabadell, per tal d’incloure un nou àmbit de Pla de Millora Urbana que comprengui l’àrea afectada, integrada per terrenys propietat d’FGC i de l’Ajuntament de Sabadell. Per la seva part, FGC aportarà a l’Ajuntament de Sabadell els terrenys d’aquest àmbit que són de la seva propietat, per tal de facilitar els nous aprofitaments urbanístics.

L’Ajuntament de Sabadell avançarà el cost i executarà la urbanització dels àmbits de Plaça Espanya i Plaça Major. Aquestes obres estaven previstes inicialment en el projecte de perllongament d’FGC a Sabadell a càrrec de la Generalitat. Així, aquesta modificació representarà un estalvi per a la Generalitat d’un màxim 3,3 MEUR que es destinarien a la cobertura de la línia fins a Can Feu.

La redacció del projecte en marxa
El perllongament de la línia del Vallès des de Sabadell –Estació fins a Can’Oriac inclou el soterrament d’un tram de vies existent d’uns 130 metres poc abans d’arribar a l’estació de Sadadell – Estació, mitjançant el canvi de rasant de les vies, perquè discorrin sota la superfície. Amb l’objectiu de millorar la permeabilitat del teixit urbà, la Generalitat i l’Ajuntament van acordar el 2010 ampliar aquest tram cobert fins al passeig de Can Feu, en una longitud d’uns 400 metres.

En aquest sentit, actualment s’està redactant l’estudi informatiu per a definir aquesta actuació. El cobriment comportarà el canvi de rasant de les vies, per tal que discorrin per sota la superfície. És per això que es recuperarà un nou espai per a la ciutat i millorar la mobilitat urbana.