El president Mas reclama “sentit comú” per prioritzar el nou model productiu que representa el Corredor mediterrani

El cap de l’Executiu ha clos avui una jornada sobre l’impacte socioeconòmic d’aquesta infraestructura, acompanyat dels presidents de Múrcia, Balears i València
    Artur Mas demana “realisme” per distingir allò que és necessari dels bons desitjos

Els presidents de Catalunya, les Illes Balears, València, i Múrcia amb l’alcalde Xavier Trias i el secretari general de Fermed durant la Jornada sobre el Corredor mediterrani
Els presidents de Catalunya, Balears, València i Múrcia amb l’alcalde Trias
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apel·lat aquest migdia “al sentit comú de l’Estat espanyol” perquè aposti per prioritzar la construcció del futur Corredor mediterrani “que és el model de creixement i el model productiu que necessita el país ara “. Un model, ha dit, “que pot enterrar definitivament l’existent fins ara basat en l’especulació i els diners fàcils, que ha fracassat estrepitosament, i donar-nos un senyal clar cap a on hem d’anar els propers anys”.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions avui en el decurs de l’acte de cloenda de la Jornada “El Corredor mediterrani: impacte socioeconòmic a la seva àrea d’influència”, organitzada per l’associació Ferrmed. Aquesta jornada s’ha celebrat al recinte firal Gran Via de Fira de Barcelona, en el marc del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL). El cap de l’Executiu ha estat acompanyat dels presidents de Múrcia, Ramon Valcárcel; de les Illes Balears, José Ramón Bauzà; i de València, Alberto Fabra, i de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

En el decurs de la seva intervenció, el president Mas ha insistit que el Corredor mediterrani representa “un model d’inversió productiva, d’economia productiva, on estan les fàbriques, els tallers, les universitats, els centres de recerca i l’orientació exterior de l’economia del conjunt de l’Estat”. Per això, ha reclamat que sigui una prioritat d’acció pel Govern espanyol.

En aquest sentit, Artur Mas ha assenyalat que, tot i entendre la voluntat de l’Executiu espanyol perquè el Pla d’infraestructures en el seu conjunt sigui més ambiciós, ha demanat que “s’apliqui el sentit comú, per tal d’intentar veure on estan les prioritats” perquè “en un moment en què hi ha pocs diners -ha explicat- per molta ambició que li vulguem posar, al final s’hi ha de prioritzar i dibuixar per on comencem”. Una priorització ha assenyalat el president que estirarà de la resta.

El cap del Govern ha alertat que “no s’han de confondre els bons desitjos amb les realitats”. “Aniria molt bé que quan es presenten els plans (d’infraestructures) aquests anessin acompanyats del realisme necessari per saber que allò que es necessari i  el projecte finalment es converteixi en una realitat”, ha reblat.

A l’acte de cloenda han assistit també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el president del SIL, Enrique Lacalle, i el president de FERRMED, Jacinto Seguí.

FERRMED, l’entitat organitzadora de la jornada, és una associació sense ànim de lucre, constituïda el 2004 a iniciativa del món empresarial, i que té com a objectiu contribuir a la millora de la competitivitat europea per mitjà de la promoció de les connexions dels ports i aeroports, la impulsió del Gran Eix Ferroviari de mercaderies Escandinàvia-Rin-Roina-Mediterrani Occidental i a un desenvolupament més sostenible a través de la reducció de la pol·lució i les emissions de gasos que afecten al canvi climàtic.