El president Bauzá participa, junt als presidents de Catalunya, València i Múrcia, a la Jornada sobre el impacte econòmic del Corredor mediterrani

El president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha manifestat que les comunitats autònomes i les regions europees involucrades amb el Corredor Mediterrani coincideixen que aquesta infraestructura és una oportunitat per a l’economia i per superar la crisi, per generar activitat econòmica, ampliar les relacions comercials i i per  millorar la competitivitat.

La jornada ha comptat amb la presència del secretari d’Estat d’Infraestructures i Transport, Rafael Català, així com dels presidents de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra; i de Múrcia, Ramón Luís Valcárcel, junt altres autoritats europees.

El president José Ramón Bauzá ha destacat que és necessari prioritzar les vies de  transports de mercaderies i que els ports i aeroports s’han convertit en infraestructures logístiques clau que requereixen una bona xarxa d’interconnexió multimodal. En aquest sentit, ha expressat  que la Unió Europa ha de promoure les connexions apropiades de ports i aeroports amb la xarxa ferroviària i les terminals de distribució. Per això, ha afirmat que “apostem fermanent per la fòrmula de col•laboració públic-privada per materialitzar el Corredor Mediterrani com les concessions d’obra, manteniment i explotació dels serveis”. El president Bauzá ha expressat la importància del Corredor Mediterrània per al futur de les Illes  Balears per tal  d’aconseguir que Balears es converteixi en el primer port d’entrada a Europa. De fet, les Illes Balears han reclamat a la Comissió Europea que els ens regionals i locals puguin participar en la preparació i execució dels projectes inclosos en el marc de la programació de la xarxa transeuropea de transports.

Aquesta jornada ha estat organitzada per l’associació FERRMED i es fa en el marc de la 14ena edició del Saló internacional de la Logística i la Manutenció (SIL), que té lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, entre el 5 i el 7 de juny. FERRMED és una associació sense ànim de lucre constituïda l’any 2004, que té com a gran repte impulsar l’anomenat Corredor mediterrani, una línia fèrria de 1.300 quilòmetres, des d’Algesires fins a Portbou. Pel que fa a aquesta xarxa viària, el president José Ramón Bauzá ha afirmat que  és un projecte que situarà a les Illes Balears en primera línia de competitivitat i les enfortirà competitivament al costat de les regions de l’espai Econòmic del Mediterrani Espanyol.

En la seva intervenció, el president Bauzá ha destacat el doble objectiu de convertir els ports espanyols del Mediterrani en la porta d’entrada a Europa de les mercaderies provinents d’Orient i servir de plataforma per a l’exportació dels nostres productes. Tot seguit, el president Bauzá ha conclós que amb el Corredor, se millorarà la competitivitat i la connectivitat.