L’art contemporani emergent de la Fira Swab repeteix al metro de Barcelona

En el marc de la 5a edició de la Fira d’Art Contemporani de Barcelona Swab, que tindrà lloc del 23 al 26 de maig a la Fira de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Swab i Kognitif han convidat algunes de les més prestigioses escoles d’art de la Ciutat Comtal a presentar, entre els dies 16 i 27 de maig, una obra artística en algunes de les estacions més rellevants del metro.

La iniciativa s’anomena “Swab Stairs” i forma part del programa “Swab Off” i del projecte cultural de TMB, TMB Cultura. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d’exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Concretament, hi han participat els alumnes de cinc escoles d’art i disseny (IED, IDEP, La Llotja, ESDI i l’Elisava), que intervindran en  escales del metro de Barcelona. Es tracta de reproduccions sobre vinil que estaran instal·lades a les escales d’accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2), Catalunya (L1) i Liceu (L3).

Els projectes escollits són “Camaleón”, de Leyre Garatea (IED); “Humans are here”, de Marc Valls Pla i Marc Àlvarez Cortés (ESDI); “El gigante dormido”, de Montse Galbany (Elisava); “Caputxeta”, d’Alexandra Martí, i “En estos días”, d’Elke Bauer (IDEP).

Les obres reflexionen sobre el concepte del canvi, la actitud dels humans cap als animals, les presses i la impaciència de l’estrès diari i la crisi que viu el món sencer.

El proper 16 de maig, a les 11.00 hores, hi haurà un acte de presentació en què s’atendrà els mitjans de comunicació, al vestíbul principal de l’estació de Passeig de Gràcia de la línia 2 de metro (accés del davant del cinema Comèdia).

A l’acte hi participaran Joaquín Díez-Cascón, director general de Swab, i alguns dels artistes creadors de les obres escollides, entre d’altres personalitats. En una pantalla es podran veure les obres presentades i les guanyadores, una de les quals està ubicada a les escales d’accés d’aquesta mateixa estació.

Per a més informació sobre Swab també es pot consultar la pàgina web www.swab.es.