L’alcalde Trias anuncia la creació d’una comissió amb el govern central per estudiar les inversions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Xavier Trias s’ha reunit aquesta migdia a la Moncloa amb el president Rajoy, a qui ha expressat el seu convenciment que apostar per l’àrea metropolitana de Barcelona és positiu per Barcelona, Catalunya i la resta de l’estat

L’alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Xavier Trias s’ha reunit aquest migdia amb el president del Govern de l’Estat, Mariano Rajoy. A la reunió s’ha acordat la creació d’una comissió integrada pels ministeris d’Hisenda i Foment, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, per tractar de les inversions a l’àrea metropolitana. A la reunió també hi era present el vicepresident de l’AMB i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. En acabar la reunió Trias i Balmón han ofert una roda de premsa en la que han explicat que s’ha tractat diversos temes com el transport metropolità o les inversions de l’estat en infraestructures, accessos al port i l’aeroport o el Corredor Mediterrani.
Trias ha explicat que s’ha reunit amb el president Rajoy per presentar l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’alcalde ha explicat que l’àrea metropolitana de Barcelona, una àrea amb 3,5 milions d’habitants, “té la capacitat de treure el país de la crisi perquè té capacitat de generar riquesa i és una zona logística molt important”. L’alcalde li ha transmès a Rajoy que “tenim necessitats i necessitem un tractament lògic” perquè aquesta àrea té la voluntat de ser el motor per sortir de la crisi, a Barcelona, a Catalunya i també al conjunt de l’estat.
L’alcalde ha explicat també que li ha demanat al president Rajoy que els pressupostos generals de l‘estat tinguin en compte les necessitats de Barcelona i la seva àrea, i ha demanat més diners pel transport públic i també per fer inversions productives.
Trias ha anunciat que s’ha acordat amb el govern de l’estat crear una comissió formada pels ministeris Hisenda i Foment, l’AMB i la Generalitat, “per tractar sobre inversions metropolitanes”. Per a l’alcalde és important “pactar per no endur-nos sorpreses i per anar complint els compromisos”, ha dit Trias, que ha afirmat que ha trobat una actitud positiva en el president del govern de l’Estat.
No hem vingut a demanar, sinó a convèncer que invertir en AMB és positiu i li anirà bé a tot l’Estat”, ha dit, “generem riquesa, tothom ingressarà mes i, sobretot, crearem llocs de treball dels que es consoliden”, ha dit l’alcalde Trias.
A preguntes dels periodistes, Trias ha explicat que el president Rajoy li ha confirmat que el Corredor Mediterrani és una prioritat pel govern central. “Rajoy ho ha confirmat ara hem de veure com ho fem”, ha dit.
Finalment i referent a la participació de Barcelona en l’IVA que es recapta a la ciutat, l’alcalde ha dit que “Barcelona ha de participar de la riquesa que genera. Si fem inversions a la ciutat aquestes han de produir un retorn”, ha dit Trias afegint que aquest tema l’ha tractat amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “i no em diu que no”.