Incidència en els sistemes de gestió del trànsit ferroviari en els túnels de Barcelona

• Ha afectat els serveis de Rodalies de Catalunya, provocant retards de fins a 40 minuts

Barcelona, 2 de maig del 2012
Una incidència detectada en els sistemes automàtics de gestió del trànsit ferroviari ha obligat a interrompre entre les 13,13 i 13,44 hores d’avui la circulació ferroviària en els túnels de Barcelona, afectant tots els serveis de Rodalies de Catalunya.     

Tècnics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) d’Adif han detectat a les 13,13 hores una fallada en els sistemes de gestió del trànsit, que regulen dispositius tant essencials com la senyalització i les comunicacions. Per raons de seguretat, s’ha decidit suspendre el trànsit ferroviari en els túnels de Barcelona.

Adif ha mobilitzat tècnics especialistes que han treballat en la detecció i resolució d’aquesta incidència. A les 13,44 hores, s’ha restablert la circulació i a les 14,02 hores s’han recuperat la totalitat de les instal.lacions. Aquesta incidència està originant retards de 40 minuts en els serveis de Rodalies i un cop solventada, es recuperaran de forma progressiva les freqüències habituals.

Adif ja ha obert una investigació per determinar les causes que han originat aquesta incidència.

Renfe i Adif estan informat de les afectacions al servei a través de megafonia de trens i estacions, servei SMS, Transmet, telèfon d’informació 902 41 00 41 i al 902 320 320, així com als web www.rodaliesdecatalunya.com, www.renfe.com i www.adif.es.