Diferents mirades del flamenc ompliran de ritme visceral i ‘duende’ el metro de Barcelona

El proper dijous, 24 de maig, amb motiu de la 19a edició del festival Ciutat Flamenco, els usuaris del metro podran gaudir d’una mostra dels treballs més avantguardistes dels estudiants de flamenc del Taller de Músics al vestíbul de l’estació d’Universitat (L2).

Concretament, els usuaris que s’apropin a aquesta estació, entre les 18 i les 20 hores, podran veure l’activitat “Flamenco Lab Taller de Músics”, un projecte on la continuïtat propicia el creixement artístic tant a nivell individual com de grup i permet el desenvolupament creatiu de les idees dels participants.

Sota la direcció de la cantaora Alba Guerrero, Carmen Doorá (cante), Pere Martínez (cante), Nieves Molina (cante), Rubén Flores (guitarra), Genaro Alonso (guitarra), Jordi Guerrero (guitarra), Edgar López (guitarra), Marta Cervera (piano), Clara Farbiarz (flauta), Carol Durán (violí), Tom Carpo (cajón) i Rubén Carmona (bateria) ens transmetran les seves pròpies mirades del flamenc.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d’aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d’enriquir l’experiència del viatge en transport públic.

Una nova edició plena de canvis
El Mercat de les Flors acull el festival de flamenc que organitza cada any el Taller de Músics i passa a ser-ne coorganitzador. Des de fa algunes edicions, totes dues entitats treballaven plegades en certes activitats del festival, com el Flamenc Empíric. El nom també canvia: de Flamenco Ciutat Vella passa a anomenar-se Ciutat Flamenco.

El festival, que tindrà lloc del 23 al 27 de maig, deixa de fer-se al CCCB i es realitzarà íntegrament al Mercat de les Flors, on actuaran els cantaors flamencs a més a més dels espectacles de dansa.

Ciutat Flamenco es defineix com una plataforma de trobada i un punt de reunió per agitar, revisar i experimentar sobre el flamenc. Una proposta oberta a altres disciplines i en especial a les noves tendències i a projectes emergents que segueixen una línia de treball de caràcter experimental.