Transport públic per a la diada de Sant Jordi a Barcelona

Amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi a Barcelona, el proper dilluns, 23 d’abril, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro per assistir als diferents actes que s’organitzen per la tradicional jornada per tal de facilitar la mobilitat ciutadana.

En aquest sentit, durant la diada, les múltiples activitats que hi ha previstes provocaran una ocupació de la via pública, sobretot a l’entorn de la plaça Catalunya i la Rambla, que afectarà la circulació d’algunes línies de bus de TMB. Els autobusos 9, 14, 24, 59 i 62 poden patir alteracions en el seu servei al llarg de tot el dia, en forma de desviaments o limitacions de recorregut. És per aquesta raó que TMB també recomana la utilització del metro i especialment en aquells desplaçaments al centre de la ciutat de Barcelona.

6è Concurs de Relats Curts
Precisament entre les accions que TMB organitza amb la seva habitual voluntat de participació en les activitats ciutadanes, enguany cal destacar l’organització de la sisena edició del Concurs de Relats Curts Online, una fórmula original i participativa perquè els ciutadans s’exercitin en l’escriptura i la lectura.

En aquesta sisena edició del concurs, que està obert a tothom fins el proper 26 d’abril, fins ara, s’hi han presentat més de 1.500 narracions. A més, el web relatscurts.tmb.cat ha registrat 45.500 visites, un 30% més respecte l’any passat. Les narracions han de tractar algun fet o alguna història relacionada amb el transport públic com a eix o com a escenari, i s’han d’enviar per internet, des del lloc web creat especialment per al concurs.

Com l’any passat aquesta iniciativa es fa amb la col·laboració del Grupo Planeta i el Grup 62, a través dels segells editorials Booket i labutxaca, i forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Un jurat presidit per Care Santos, escriptora que ha tocat múltiples gèneres literaris i que ha publicat la seva última novel·la titulada Habitaciones cerradas, triarà els relats finalistes de les diferents categories, amb un primer premi i dues mencions especials per a cada categoria. Els guanyadors s’emportaran un iPad 2, un lector de llibres digitals Kindle, i lots de llibres electrònics i impresos.

Els noms de les persones escollides de les diferents modalitats del concurs es donaran a conèixer més endavant en un acte de lliurament de premis.