El Störung Festival baixa la música electrònica al metro de Barcelona

Aquest dimecres, 18 d’abril, el Störung Festival, el festival de música electrònica experimental i arts visuals organitzat per la plataforma d’artistes Störung, comença la seva setena edició amb un concert inaugural al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat (L2).

Concretament, els usuaris que s’apropin a aquesta estació, a les 19 hores, podran escoltar l’actuació en directe de l’artista sonor Asférico, que crearà un entorn sonor immersiu d’un món subaquàtic fantàstic amb el seu espectacle “Hydrophonia Field Diffusion”.

Alguns dels espectaculars enregistraments sonors que s’escoltaran en aquest concert han estats proporcionats per diferents artistes referents de l’art sonor i científics d’arreu del món.

Störung, és una plataforma multidisciplinària d’artistes que desenvolupen entorns audiovisuals basats en el minimalisme electrònic i l’ experimentació fent servir noves tendències tecnològiques i musicals. L’objectiu del festival és promoure propostes creatives de l’àmbit electrònic, que permetin al públic gaudir d’aquestes tendències musicals i artístiques.

Aquest any durant els quatre dies del festival, La Farinera del Clot acollirà les actuacions de destacats artistes nacionals i internacionals de l’escena electrònica i experimental com Vainqueur, un dels pares del so dub-techno de Berlín dels noranta; Francisco López, referència mundial del art sonor amb més de 30 anys de experiència; Pink Twins, duet audiovisual de Helsinki que desenvolupa les seves pròpies aplicacions de software; Netherworld, músic responsable del segell d’ambient Glacial Movements; Zimoun, artista suís especialista en escultures sonores, etc.

A més, aquesta edició inclou conferències i grups de treball audiovisuals com, per exemple, el que impartirà Claudio Sinatti, un dels màxims exponents italians de les arts visuals.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d’aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d’enriquir l’experiència del viatge en transport públic.