Restablerta la circulació ferroviària a Pradell

• Una vintena de tècnics d’Adif i Renfe han treballat durant tota la nit per a la retirada dels vagons afectats i les reparacions a la infraestructura danyada

Barcelona, 23 de març de 2012
A las 10.05 s’ha restablert la circulació a l’alçada de la estació de Pradell,  afectada per la sortida de la via de tres vagons d’un tren de mercaderies durant la matinada d’ahir. Més d’una vintena de tènics d’Adif i Renfe han treballat des d’aquell moment per realitzar les tasques necessàries per a la normalització del servei ferroviari.

Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers de la línia Barcelona – Móra – Saragossa per Reus, es va activar un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Móra i Reus, que ha comptat amb 6 autobusos i personal de Renfe per informar i encaminar els clients. Derivat d’aquesta incidència, s’han vist afectats un total de 15  trens i al voltant d’uns 900 viatgers.

Una vintena de tècnics d’Adif i Renfe es van desplaçar fins el punt de la incidència per treballar en les tasques de retirada del material rodant i de reparació dels importants danys causats a la infraestructura, movilitzant a més diversa maquinària, com un tren taller i vagonetes. En total s’ha vist afectats 1,5 km de via, travesses i balast, que s’han hagut de reposar completament en diversos punts, una longitud semblant de catenaria i 2 columnes d’electrificació, 4 aparells de via i senyals, connexions i circuits.

Renfe i Adif han obert una investigació per tal d’aclarir les causes que han pogut provocar aquesta incidència.

Renfe i Adif han informat d’aquesta afectació al servei ferroviari a través de megafonia de trens i estacions i SMS, així com al telèfon d’informació 900 41 00 41, i als webs rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.