El servei ferroviari habitual entre Reus i La Plana-Picamoixons es restablirà a l’inici del servei de demà

• Dos dels onze vagons d’un tren de mercaderies han sortit de la via a l’àmbit de l’estació de Reus per causes que es desconeixen
• Rodalies de Catalunya ha activat un servei alternatiu per carretera pels viatgers de la línia R14

Barcelona, 8 de març de 2012
Les primeres estimacions dels tècnics que estan treballant en la resolució de la incidència que ha afectat un tren de mercaderies a l’estació de Reus preveuen que  el trànsit ferroviari entre Reus i La Plana-Picamoixons es restablirà amb normalitat a l’inici del servei de demà divendres.

Per tal de minimitzar l’afectació, els trens de la línia R14 (Barcelona Estació de França – Lleida per Tarragona i Reus) circulen desviats per Valls. A més, i per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers, s’ha activat un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Reus i La Plana-Picamoixons.

Derivat d’aquesta incidència, es veuran afectats durant tot el dia d’avui al voltant d’uns 650 viatgers.

A les 2,25 hores, dos dels onze vagons d’un tren de mercaderies que realitzava el trajecte Tarragona-Samper de Calanda s’han sortit de la via a l’àmbit de l’estació de Reus per causes que es desconeixen. Derivat d’aquesta incidència, ha quedat interromput el servei ferroviari al tram Reus-La Plana.

A les 13,08 han finalitzat les tasques d’encarrilament dels dos vagons afectats i les estimacions dels tècnics desplaçats fins el punt de la incidència preveuen que els treballs de reparació dels danys causats a la infraestructura s’allargaran durant tot el dia d’avui.

Adif i Renfe han desplaçat més d’una vintena de tècnics així com un tren taller des de Tarragona, grues i maquinària específica d’infraestructura per realitzar els treballs de retirada del tren i reparació dels danys.

Adif i Renfe han obert una investigació per determinar les causes que han originat aquesta incidència.

Renfe i Adif estan informant d’aquesta afectació al servei ferroviari a través de megafonia de trens i estacions i SMS, així com als telèfons d’informació 900 41 00 41, i als webs rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.