Xavier Trias acorda amb la Ministra de Foment crear una comissió de seguiment de les infraestructures a la ciutat

L‘alcalde de Barcelona exposa a la ministra les prioritats de la ciutat que passen per renovar el contracte-programa del transport públic, garantir els accessos viaris i ferroviaris al Port i l’alta velocitat.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la Ministra de Foment, Anna Pastor, han acordat avui constituir una comissió mixta de seguiment de les infraestructures a la ciutat que es reunirà mensualment i on s’abordaran les prioritats d’inversió a la ciutat. ”Hem coincidit en prioritats però ara hem de buscar solucions, sabent que la situació econòmica del ministeri és difícil”. Segons l’alcalde, la comissió “servirà per fer un seguiment proper dels temes, marcar-nos fites i aprofundir en aquesta actitud de col·laboració que he trobat en la ministra. Cal asseure’ns per veure què es poden comprometre a complir i com ho complim. La ministra em diu que s’havien compromès inversions per valor de 5.000 milions d’euros i que en realitat n’hi ha 400 d’invertits”.

Xavier Trias ha aprofitat la trobada amb la Ministra per exposar-li les principals necessitats que té la ciutat i les inversions que hi ha pendents. D’una banda, ha destacat la importància de fer un nou contracte programa pel transport públic perquè l’Estat cada cop hi inverteix menys.
“L’Estat ha baixat en quasi 80 milions d’euros la seva aportació i nosaltres hem incrementat més d’un 10% la nostra aportació a l’ATM. Hem d’estudiar com fem un contracte programa que doni estabilitat al transport públic i que serveixi perquè es facin bé les coses” .

Així mateix l’alcalde ha destacat com a prioritari “els accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona. Per Barcelona és importantíssim que puguem treure les mercaderies del Port i que tinguem una bona connexió amb la xarxa ferroviària que ens permeti connectar-nos amb el món”, ha assegurat l’alcalde que també ha destacat la importància que l’alta velocitat arribi a França i s’abordi el futur de l’estació de la Sagrera. “El model plantejat a la Sagrera, basat en les plusvàlues, és una mentida i un escàndol, que no es produiran”.

L’estat de la xarxa de Rodalies a la ciutat i els darrers accidents que s’hi han registrat ha estat un altre dels punts d’interès de la trobada amb la ministra. “Hem coincidit que la situació és inadmissible i que la primera opció ha de ser donar seguretat perquè no passin aquesta mena d’accidents. El manteniment i funcionament de Rodalies és un tema punyent i lamentable. No pot ser que passin aquest tipus d’accidents que no son de rebut”, ha assegurat l’alcalde. “Abans de parlar de grandíssimes inversions a la xarxa, hem de donar solucions a coses, com el manteniment i la senyalització, que son de sentit comú”, ha sentenciat Trias.