TMB lamenta la convocatòria de vaga de metro i bus, que perjudica greument els ciutadans, l’economia i la imatge de la ciutat

? L’empresa ha garantit als treballadors el manteniment dels salaris i dels llocs de treball

Davant la convocatòria d’una vaga del personal del metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per als dies 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març, acordada aquest matí en assemblea, l’empresa manifesta el següent:

– La convocatòria busca obertament impedir el dret dels ciutadans a la mobilitat i interferir en la celebració del Congrés Mundial de Mòbils, esdeveniment que converteix Barcelona en referència mundial de les tecnologies personals de la comunicació. Lamentem que s’utilitzin d’aquesta manera les reivindicacions d’increments salarials d’un col·lectiu concret per perjudicar la reputació internacional de la ciutat i amenaçar així una activitat econòmica vital en els moments de crisi i de pèrdua d’ocupació que està patint el país.
– La vaga respon a una estratègia sindical i política, de rebuig del diàleg i aposta per la mobilització, que considerem errònia i perjudicial per als treballadors i per al conjunt dels ciutadans. Des del primer moment la vaga va ser l’objectiu marcat, cosa que ha fet inútils els intents d’arribar a acords en taules de negociació.

La voluntat de TMB ha estat en tot moment dialogar i acordar les mesures de contenció de la despesa en l’àmbit laboral, obligades per disposicions legals i per la disminució dels recursos econòmics per al conjunt del sistema integrat de transport públic de la regió metropolitana de Barcelona.

En aquest sentit, la posició de la companyia és ferma i definitiva en els següents aspectes:

– Manteniment dels salaris, després d’un període de 4 anys en què s’han incrementat el 12% de mitjana (per al personal de conveni), és a dir 4,4 punts per sobre de l’IPC.
– Manteniment dels llocs de treball de la plantilla.
– Garantia de viabilitat d’un servei públic essencial, com és el transport públic, que el 2011 va facilitar 577 milions de viatges a Barcelona i l’àrea metropolitana i que ha assolit índexs de valoracions històriques de notable alt, tant dels usuaris com del conjunt dels ciutadans.
Barcelona, 8 de febrer de 2012