TMB felicita la plantilla de Metro per l’exercici de participació democràtica, responsable i cívica

· Insta el Comitè d’Empresa de Bus a desconvocar la vaga de dilluns
La Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) felicita la plantilla de Metro per l’exercici de participació democràtica, responsabilitat i civisme que han demostrat els treballadors assistint massivament al referèndum convocat pel Comitè d’Empresa per decidir si acceptaven la proposta presentada per l’empresa.

La companyia valora molt positivament la maduresa expressada pels treballadors, assumint majoritàriament la necessitat de contenció salarial en una conjuntura econòmica molt delicada, amb l’objectiu de garantir la viabilitat del servei de transport públic i el futur de la companyia.

Alhora, la Direcció de TMB emplaça el Comitè d’Empresa de Bus a desconvocar de forma immediata la vaga prevista per la setmana vinent i facilitar que els treballadors puguin expressar lliurement i voluntàriament la seva opinió respecte la proposta plantejada per la Direcció, que en termes salarials és similar a la de Metro.

El suport majoritari expressat pels treballadors de Metro en el referèndum d’avui posa clarament de manifest que l’empresa ha fet un esforç important per assolir un acord amb els representants sindicals de totes dues empreses, en el context de crisi econòmica en què ens trobem. L’actitud d’alguns dels sindicats de Bus demostra que els seus interessos són aliens a la garantia del futur dels llocs de treball de la plantilla i que estan disposats a causar un greu perjudici als ciutadans, a l’economia del país, a la imatge de Barcelona i a la pròpia empresa.
Barcelona, 25 de febrer de 2012