TMB apel·la a la responsabilitat de sindicats i treballadors perquè acceptin l’oferta i desconvoquin la vaga

La Direcció de Bus ha presentat aquest migdia una proposta definitiva després d’esgotar totes les vies de negociació

En una nova reunió mantinguda a la Direcció General de Relacions Laborals, amb motiu del procés de mediació per la convocatòria de vaga, i atesa la impossibilitat de poder arribar fins ara a una solució pactada amb els representants dels treballadors d’Autobusos, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest migdia una proposta definitiva per a resoldre el conflicte.

La direcció de Bus ha fet un esforç extraordinari, que s’ha concretat en aquesta proposta final, similar a la plantejada a Metro, que té com a objectiu afrontar el futur de la companyia en un marc d’estabilitat en les relacions laborals i garantir la viabilitat del sistema de transport públic.

La Direcció de TMB manifesta que ha esgotat totes les possibilitats de negociació i que no pot fer més concessions a les demandes exigides pels sindicats. En aquest sentit, si els treballadors no accepten la proposta i mantenen la convocatòria de vaga, l’empresa quedarà plenament alliberada i desvinculada de la oferta realitzada.

TMB apel·la a la responsabilitat dels sindicats i treballadors de TMB perquè valorin adequadament el que representa la proposta plantejada per l’empresa en aquest moment conjuntural tan difícil i reconsiderin la convocatòria de vaga, que faria un dany irreparable als ciutadans, a l’economia del país i a la imatge de Barcelona.

Serveis mínims en cas que es mantingui la vaga
Per si es manté la convocatòria de vaga dels dies 27, 28, 29 de febrer i 1 de març, el Departament d’Empresa i Ocupació ha dictat una ordre de serveis mínims.

En cas que, finalment, la vaga es portés a terme als autobusos i al metro, els serveis mínims establerts són del 65% entre les 06.30 i les 09.30 del matí, i entre les 17.00 i 20.00 hores de la tarda (hores punta), i del 30% durant la resta de franges horàries (hores vall).

En cas que, finalment, la vaga es faci només en una empresa de transport, els serveis mínims establerts són del 50% entre les 06.30 i les 09.30 del matí i entre les 17.00 i 20.00 hores de la tarda (hores punta), i del 20% durant la resta de franges horàries (hores vall).

A més, durant els dies de vaga s’estableix un servei mínim d’un Bus de Barri per cadascuna de les línies durant tot el dia.