Joaquim Forn es congratula per la desconvocatòria de la vaga de Bus prevista per aquesta setmana i perquè s’hagi imposat el sentit comú

El portaveu del govern municipal ha expressat la seva satisfacció perquè el servei de transport públic pugui funcionar amb normalitat a partir de demà a tot Barcelona i coincidint amb la celebració del Mobile World Congress

El portaveu del govern municipal, i Tinent d’Alcalde de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, s’ha congratulat aquesta nit per la desconvocatòria de la vaga de Bus prevista per aquesta setmana a Barcelona i perquè finalment s’hagi imposat el sentit comú.

Joaquim Forn ha expressat la seva satisfacció perquè el servei de transport públic pugui funcionar amb normalitat demà a tot Barcelona i coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

Després de la desconvocatòria de la vaga prevista tant per part dels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), metro i autobús, queden sense efecte els serveis mínims decretats pel Departament d’Empresa i Ocupació. Tots els usuaris de Metro i Bus de Barcelona podran demà realitzar amb normalitat tots els trajectes que tenien previstos. Tampoc es veurà afectat la celebració del Mobile World Congress (MWC), el congrés de telefonia mòbil i dels serveis tecnològics vinculats a aquest àmbit, que preveu acollir més de 60.000 assistents.

La Guàrdia Urbana de Barcelona mantindrà l’operatiu de mobilitat i seguretat especial a l’entorn de la Fira de Montjuïc vinculat a l’organització del MWC, en coordinació amb les diferents àrees de l’Ajuntament i amb els Mossos d’Esquadra.

En funció del desenvolupament de la circulació als carrers de Barcelona, i especialment a l’àmbit de Montjuïc, el cos de policia barceloní durà a terme les desviacions i els talls de trànsit corresponents. Els panells informatius de rondes i ciutat avisaran als ciutadans de les modificacions viàries que es produeixin durant els propers quatre dies.

L’Ajuntament de Barcelona fixa les següents recomanacions:
– Es recomana als conductors de vehicles buscar itineraris alternatius a l’àmbit de la muntanya de Montjuïc i especialment a la zona de la Plaça Espanya, davant la possible afectació de trànsit que es pot donar en aquesta àrea de la ciutat.
– S’aconsella evitar l’entrada i la sortida de la ciutat per la Gran Via (àmbit Plaça Espanya) i utilitzar preferentment les Rondes com a via alternativa.
– Es recomana fer ús del metro, autobusos i d’altres mitjans de transport públic de la ciutat per moure’s per la ciutat.

· Afectacions de mobilitat amb motiu del Mobile World Congress
Del 17 al 26 de febrer, i amb motiu de les tasques de muntatge de la infraestructura del Mobile World Congress, s’ha tancat el trànsit de vianants i vehicles a l’Av. Reina Maria Cristina i s’ocupa un carril de l’Av. Rius i Taulet al costat del Pavelló 5 per càrrega i descàrrega.
Del 27 a l’1 de març, mentre es dugui a terme la celebració de l’esdeveniment, l’Av. Reina Maria Cristina continuarà tancada al trànsit de vehicles i vianants i s’ocuparà un carril en cada sentit a l’Av. Rius i Taulet.

Mentre durin les tasques de muntatge, celebració i desmuntatge del Mobile World Congress es restringeixen els estacionaments a l’Av. Reina Maria Cristina, l’Av. Rius i Taulet, des del c/Guàrdia Urbana fins a la mateixa Av. Reina Maria Cristina, a l’Av. Francesc Ferrer i Guàrdia costat mar, de Reina M. Cristina a l’accés al pavelló Mies van der Rohe i a un tram del c/Llançà.

El dia 27 també hi haurà restriccions d’estacionament al costat mar del Mirador de Palau.

Les tasques de muntatge i desmuntatge de la instal.lació es duran a terme de l’1 al 6 de març.