Tancament del vestíbul de l’estació de l’L5 de Virrei Amat de la banda del passeig de Fabra i Puig per obres d’adaptació

Les obres de remodelació i adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L5 de Virrei Amat que el Departament de Territori i Sostenibilitat té en marxa obligaran a mantenir tancat un dels vestíbuls d’aquesta estació des de dimarts 10 de gener i fins al final de les obres. Concretament, el més proper al passeig de Fabra i Puig, que romandrà tancat fins al primer trimestre del 2013. Això permetrà executar els treballs d’infraestructura i arquitectura per garantir l’accessibilitat d’aquesta estació, que inclouen l’ampliació d’aquest recinte, la instal·lació de tres ascensors, i una nova sortida d’emergència, entre d’altres actuacions. La inversió global prevista és de prop de 9 MEUR.
A partir de dimarts 10 de gener i fins al primer trimestre del 2013 romandrà tancat el vestíbul costat passeig de Fabra i Puig de l’estació de l’L5 de Virrei Amat, a conseqüència de les obres d’adaptació i remodelació que hi està duent a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat. D’aquesta manera, fins al final de l’obra, els usuaris disposaran dels dos accessos del vestíbul més proper al carrer de Felip II, que no està afectat per les obres.

Vestibul
Els treballs de remodelació i adaptació de l’estació de Virrei Amat, que es troben en marxa des de l’estiu, permetran ampliar els espais disponibles als usuaris i millorar l’accessibilitat amb nous ascensors que facilitaran els desplaçaments dels viatgers entre els diferents nivells de l’estació. Es calcula que l’actuació beneficiarà uns 20.000 passatgers diàriament.

Es tracta d’una de les intervencions que el Departament està executant per adaptar la xarxa de Metro a persones amb mobilitat reduïda. En aquest marc, també s’està treballant en altres estacions com ara Bogatell i Llacuna de l’L4. De moment, ja són 116 les estacions adaptades de la xarxa de Metro, la qual cosa suposa el 83% del total de 139 estacions.

Ampliació del vestíbul que ara es tanca
Concretament, els treballs que obligaran ara a mantenir tancat el vestíbul del costat del passeig de Fabra i Puig permetran ampliar l’espai del recinte per instal·lar-hi ascensors i escales mecàniques. A més, es renovarà l’arquitectura interior i les instal·lacions, es construirà un nou accés adaptat al passeig de Fabra i Puig i es construirà una nova sortida d’emergència. Tot plegat comportarà una inversió aproximada de 9 MEUR.