Afectacions al servei de la línia Barcelona-Vallès a partir del 16 de gener per treballs de millora a l’estació de Gràcia

El servei de la línia L7 (Avinguda Tibidabo) restarà suprimit entre les estacions de Pl. Catalunya i Pl. Molina a partir del 16 de gener i durant un termini aproximat de tres mesos
    El recorregut afectat pel tall a la L7 es cobrirà amb les línies S5, S55 i L6 fins a Sant Gervasi, on els usuaris podran fer transbordament per agafar els trens llançadora que circularan entre Plaça Molina i Avinguda Tibidabo amb circulacions cada 7 minuts
    El tall es produeix amb motiu de les obres de remodelació i millora de l’estació de Gràcia
    També s’oferirà un reforç del servei les hores puntes dels dies feiners amb autobusos entre Plaça Catalunya i Plaça Molina

La línia Barcelona-Vallès d’FGC es veurà afectada per un tall de servei a la línia L7 (Avinguda Tibidabo) a partir del dilluns 16 de gener. El motiu d’aquestes afectacions puntuals, que s’allargaran per un termini aproximat de tres mesos, són els treballs de millora i remodelació que està executant el Departament de Territori i Sostenibilitat a l’estació de Gràcia.
Concretament, el servei que oferirà FGC a partir del 16 de gener a la línia L7 (Avinguda Tibidabo) serà el següent:
Servei de tren llançadora entre Pl.Molina i Av. Tibidabo, amb una freqüència de 7 minuts durant tot el dia.

Cal recordar que les estacions de Sant Gervasi i Plaça Molina d’FGC estan connectades entre si mitjançant un pas subterrani, i que els usuaris disposaran del servei de trens de les línies S5, S55 i L6 per anar de Pl. Catalunya a Sant Gervasi/Pl. Molina i a l’inversa. Les tres línies tenen parada a Sant Gervasi i faciliten el transbordament fins a Pl. Molina, on els usuaris podran agafar el tren llançadora fins a Av. Tibidabo. Dissabtes i festius aquest trajecte només estarà operatiu a través de la línia L6 (Reina Elisenda).

De forma complementària, i durant les hores punta dels dies feiners, els viatgers també disposaran d’un servei d’autobús alternatiu entre Pl. Catalunya i Sant Gervasi/Pl. Molina per facilitar la mobilitat.
Servei d’autobús entre Pl. Catalunya i Plaça Molina: Es realitzarà un servei alternatiu especial amb autobusos, amb parada a totes les estacions intermèdies, en les franges horàries de 7.20h a 10h i de 15.50h a 20h, els dies feiners.

Servei a partir del 16 de gener de 2012

Millora de l’estació de Gràcia
Les tasques de remodelació i millora de l’estació de Gràcia responen a tres objectius:
·S’amplien les andanes originals. D’aquesta manera es facilitarà el transbordaments dels usuaris dels trens del Vallès als trens de la línia L7 (Avinguda Tibidabo).
·Es millora el confort, l’oferta i la seguretat dels usuaris de la línia, atès que s’ampliaran els espais i es modernitzarà l’arquitectura interior del vestíbul.
·S’adapta l’estació a persones amb mobilitat reduïda, amb la col·locació de nous ascensors per facilitar la mobilitat entre els diferents nivells.
Barcelona, 9 de gener de 2012