La Generalitat licita el projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Girona

30/11/2011 12:26
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés de licitació de la redacció del projecte constructiu de l’arquitectura i instal·lacions de la futura estació d’autobusos de Girona, que quedarà integrada dins l’estació intermodal que ADIF està construint en el marc de les obres de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa al seu pas per Girona. La nova estació d’autobusos, que quedarà soterrada, tindrà capacitat per a la parada i l’estacionament de fins a 32 autobusos. Se situarà per sobre de les vies, de manera que es facilitarà la correspondència entre els diferents modes de transport.

Les obres de construcció de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa al seu pas per Girona inclouen la construcció d’una estació intermodal al centre de la ciutat, que també donarà servei al transport col·lectiu de viatgers per carretera.

El desenvolupament d’aquestes obres va obligar a traslladar provisionalment l’antiga estació d’autobusos de la ciutat, situada a una àrea afectada per l’actuació que ADIF té en marxa. En aquest sentit, l’abril del 2009 es va posar en servei una estació d’autobusos provisional a la plaça Espanya, al costat dels terrenys on ADIF construeix la futura estació intermodal, dotada amb 29 andanes en una àrea de 6.000 m2, per donar servei als usuaris mentre duren aquestes obres.

En aquest marc, el Departament de Territori i Sostenibilitat licita ara la redacció del projecte constructiu que permetrà executar les obres d’arquitectura interior i instal·lacions de l’estació d’autobusos de Girona en el seu emplaçament definitiu, dins de l’estació intermodal que ADIF està executant. Es preveu que el projecte constructiu quedi definit durant el 2012.

La futura estació d’autobusos
El projecte que es licita detallarà les característiques arquitectòniques i les instal·lacions de la nova estació d’autobusos, que quedarà integrada dins l’estació intermodal soterrada.

Així, ocuparà un espai d’uns 15.000 m2, corresponent al nivell soterrat més proper a la superfície (-1) de l’estació intermodal. Disposarà d’un vestíbul amb sala d’espera per a facilitar la comoditat dels viatgers, així com 32 andanes per a la parada i estacionament dels autobusos.

A un nivell inferior s’emplaçaran els espais destinats a l’aparcament de vehicles i una altra planta on s’ubicaran les andanes dels serveis ferroviaris, de manera que l’estació d’autobusos quedarà connectada directament amb els serveis de tren, facilitant, així, la intermodalitat dels serveis de transport.