L’Ajuntament de Barcelona aprova una declaració institucional a favor del Corredor Mediterrani

-La Comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient aplaudeix la decisió de la Comissió Europea d’incloure el corredor ferroviari mediterrani com a projecte europeu prioritari.
-El text insta al Ministerio de Fomento a “la posada en marxa, de forma immediata i prioritzant els punts més intensius en activitat econòmica, d’aquells projectes que conformaran el corredor mediterrani així com d’aquells que dotin de funció al corredor, com els accessos ferroviaris i definitius al Port de Barcelona”.

La comissió d’Hàbitat Urbà i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona aprova avui una declaració institucional que celebra que la Comissió Europea hagi decidit, el passat 19 d’octubre, incloure el corredor ferroviari mediterrani entre els projectes europeus prioritaris.
Un anunci que, per tant, garantirà la seva construcció i una part del finançament que requereix projecte que s’estén, amb un traçat paral·lel a la costa, des de Nimes i la frontera francesa fins a Algeciras, enllaçant amb les grans xarxes ferroviàries europees, i unint les ciutats i els ports marítims per on transcorre.

Segons el text, el consistori “aplaudeix la decisió de la UE, que és fruit d’un èxit col·lectiu en el que han participat activament les institucions, tant públiques com privades, més significatives de Barcelona, de Catalunya i de l’estat espanyol” i fa una menció especial a l’associació FERRMED, “que ha estat clau per assolir aquesta fita”.

La declaració també insisteix que “el corredor ferroviari del mediterrani serà un instrument estratègic de llarg abast per millorar la competitivitat de les nostres empreses i esdevindrà clau pel desenvolupament econòmic i social de Catalunya i de la seva capital, Barcelona, així com també serà un projecte crucial per a la millora de les comunicacions a escala de Catalunya, de l’estat i internacional i també, de forma molt rellevant, per a assegurar la vertebració territorial, el dinamisme econòmic i la cohesió social d’Europa”.

El text que té el suport de tots els grups també manifesta “la necessitat de prioritzar les inversions en època de crisi” i assegura que “el retorn econòmic de la inversió en el corredor ferroviari del mediterrani és indiscutible, tenint en compte que engloba indústria exportadora, ports, aeroports, activitats logístiques i centres intermodals de molta rellevància al sud d’Europa”.

Els grups que subscriuen el text insten “al Ministerio de Fomento a la posada en marxa, de forma immediata i prioritzant els punts més intensius en activitat econòmica, d’aquells projectes que conformaran el corredor mediterrani així com d’aquells que dotin de funció al corredor, com els accessos ferroviaris i definitius al Port de Barcelona”.

L’Ajuntament de Barcelona també es compromet a promoure aquelles iniciatives que facilitin la inversió en el corredor ferroviari del mediterrani, buscant els consensos institucionals necessaris i impulsant associacions amb el sector privat.