FGC rep un premi en reconeixement a la seva tasca de millora de l’accessibilitat a la xarxa
Federació ECOM ha volgut guardonar Ferrocarrils de la Generalitat per la seva tasca en la millora de l’accessibilitat i la mobilitat de les persones amb discapacitat física a la xarxa d’FGC.
Actualment, la línia Llobregat-Anoia està adaptada en un 100%, tant a nivell de trens com d’estacions. Només quatre estacions de la línia del Vallès estan pendents d’adaptació.
Els premis Maria José Vázquez Autonomia Personal reconeixen l’esforç de persones, entitats, institucions i empreses per facilitar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física.
Barcelona, 28 de novembre de 2011
La Federació ECOM ha guardonat Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya pel seu esforç en millorar l’accessibilitat de les persones amb discapacitat física a les estacions de la seva xarxa. L’entitat ha atorgat a FGC el Premi Maria José Vázquez a l’Autonomia Personal 2011 en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats com a reconeixement a la tasca que l’empresa porta a terme per adaptar la totalitat de la seva xarxa a persones amb problemes de mobilitat i facilitar la seva autonomia en aquest àmbit.
FGC vol agrair aquesta distinció de l’entitat ECOM i entén que el premi és fruit de l’esforç de l’empresa per millorar les condicions d’accessibilitat i mobilitat. El guardó esperona FGC a mantenir la seva línia de treball per fomentar la igualtat d’oportunitats per a les persones amb mobilitat reduïda en el transport públic.
Els Premis Maria José Vázquez a l’Autonomia Personal s’atorguen a empreses, entitats, institucions i persones que treballen en projectes i iniciatives per facilitar l’autonomia personal del col·lectiu de persones que pateixen algun tipus de discapacitat física. Els Premis engloben tres categories: Innovació, Projecció Social i Igualtat d’Oportunitats.
FGC i ECOM junts per potenciar l’autonomia personal
Ferrocarrils de la Generalitat i la Federació ECOM van signar un conveni de col·laboració el mes de juliol passat amb l’objectiu de treballar junts en la tasca de millorar l’accessibilitat a la xarxa d’FGC. Mitjançant aquest acord, ECOM s’encarregava d’assessorar en el desenvolupament i el seguiment de les mesures previstes en el Pla d’Accessibilitat d’FGC i en la planificació d’iniciatives per millorar el transport de viatgers amb algun tipus de limitació motriu.
L’acord contemplava també una formació especialitzada per als treballadors i treballadores d’FGC sobre l’atenció a persones amb necessitats especials.
Operador de referència en matèria d’accessibilitat
L’accessibilitat i l’adaptació de les instal·lacions és una de les prioritats de la política de Responsabilitat Social Corporativa d’FGC. És per això que actualment el 91% de la xarxa està totalment adaptada. Les 43 estacions de la línia Llobregat-Anoia estan adaptades en un 100%, tant a nivell de trens com d’estacions, i a la línia del Vallès només queden quatre estacions pendents d’adaptació (Sarrià, Gràcia, el Putxet i Peu del Funicular). En aquest sentit, Gràcia ja ha començat les obres d’adaptació i la resta d’estacions ja compten amb un projecte sobre la taula. Aquestes xifres situen FGC com un dels operadors de referència a nivell mundial en matèria d’accessibilitat.