Las condicions meteorològiques adverses afecten la circulació de trens en diferents punts de la xarxa ferroviària de Catalunya

Durant la incidència, Renfe ha activat un pla alternatiu per carretera per tal de garantir la mobilitat dels viatgers.
• Les incidències més importants han estat provocades per la caiguda d’arbres sobre les vies a l’alçada de l’estació de Platja de Castelldefels i en el trajecte Figaró-Sant Martí de Centelles
• També s’ha vist afectada la circulació de Rodalies de les línies R1, R2 i R4 per incidències a Cunit i Sant Feliu de Llobregat

Barcelona, 27 d’octubre de 2011
Les adverses condicions meteorològiques, amb pluges intenses i forts vents, estan provocant afectacions al servei de Rodalies en diversos punts de Catalunya des de primeres hores de la tarda. Les incidències més importants s’han produït per la caiguda d’arbres sobre la infraestructura a l’alçada de l’estació de Platja de Castelldefels (R2sud) i en el trajecte entre Figaró i Sant Martí de Centelles (R3), el que ha obligat a interrompre la circulació en els dos sentits de la marxa. A més, s’han registrat algunes incidències que han afectat el trànsit de trens a les estacions de Cunit i Sant Feliu de Llobregat.

A les 18.30 hores es restableix el servei ferroviari a la línia R3 de Rodalies, interromput des de les 16.05 hores entre Figaró i Sant Martí de Centelles per la caiguda d’un arbre a la catenària.

A les 15.04 hores, s’ha detectat la presència d’un arbre a l’àmbit de la infraestructura ferroviària a l’alçada de l’estació de Platja de Castelldefels, el que ha provocat la interrupció de la circulació entre Garraf i Gavà, de la línia R2 sud. A les 15.26 hores s’han iniciat les tasques de retirada per part de Bombers i amb la participació de personal d’Adif, finalizant a les 16.00 hores quan s’ha restablert el servei amb normalitat.

A les 16,05 hores, s’ha produït la caiguda d’un arbre en el trajecte entre Sant Martí de Centelles i Figaró, el que obliga a interrompre la circulació fins a la seva retirada per part de Bombers. Renfe ha activat un dispositiu d’autobusos per tal de garantir la mobilitat dels usuaris de la línia R3.

D’altra banda a la línia R2, unes canyes han envaït la via a causa del temporal i han estat arrollades per un tren, provocant-li una incidència en el sistema  i la seva detenció a l’entrada de l’estació de Cunit poc després a les 14.10 hores. Els viatgers s’han transbordat a un altre tren i, fins a la seva retirada, a les 15.30 hores, s’ha circulat en via única entre les estacions de Cunit i Vilanova i la Geltrú.

A l’alçada de Sant Feliu de Llobregat, les pluges també han provocat una incidència en un tren a les 14.29 hores, i ha obligat a circular en règim de via única entre Molins de Rei i Cornellà de Llobregat durant una hora, el que ha provocat  alteracions al servei de les línies R1 i R4.

Tècnics d’Adif i Renfe s’han desplaçat al lloc d’aquestes incidències per dur a terme els treballs per restablir la normalitat a la circulació.

Renfe i Adif informen d’aquestes afectacions al trànsit ferroviari a través de megafonia de trens i estacions, servei Transmet i SMS, així com als telèfons d’informació 900 41 00 41 i 902 320 320, i als webs rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.