L’alcalde Trias afirma que el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya

L’alcalde Trias afirma que el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la megaregió del mediterrani
L’alcalde de Barcelona ha fet una compareixença conjunta amb els alcaldes de Tarragona, Lleida, Girona i Figueres per celebrar la decisió de la Comissió Europea d’incloure l’eix ferroviari del mediterrani entre les prioritats de la xarxes de transport transeuropees

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirma que el corredor és una infraestructura vital per garantir el desenvolupament econòmic de Catalunya i de la megaregió del mediterrani. Xavier Trias ha fet una compareixença conjunta aquest migdia amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Figueres, Santi Vila, per celebrar la decisió de la Comissió Europea d’incloure l’eix ferroviari del mediterrani entre les prioritats de la xarxes de transport transeuropees.

L’alcalde Trias ha qualificat el dia d’avui de “jornada històrica” per la inclusió del Corredor Mediterrani a la Xarxa Bàsica europea de transport de mercaderies. “Així ho recomanava el sentit comú i així ha estat finalment acceptat per part de la Comissió Europea”, ha manifestat.

L’alcalde de Barcelona ha volgut destacar en la seva intervenció la voluntat i visió de futur de totes les administracions, societat civil, i empreses involucrades i que han donat suport tots aquests anys al Corredor Mediterrani, com ha afegit “han estat anys intensos i de col•laboració renovada entre moltes ciutats i administracions, de Catalunya i València, i també de Múrcia, les Illes i Andalusia”.

Com ha explicat l’alcalde el Corredor Mediterrani és una infraestructura vital per a garantir el desenvolupament econòmic de futur de la gran megaregió econòmica del litoral mediterrani. El Corredor Mediterrani és “l’espina dorsal d’un gran eix econòmic europeu”, conegut com a Gran Eix FERRMED, que connecta la Mediterrània occidental i el nord d’Àfrica amb els països del nord d’Europa.

Trias ha afegit que en una situació econòmica com l’actual “era molt difícil girar la cara i donar l’esquena a una realitat econòmica de futur com la que representa el Corredor del Mediterrani”.

L’alcalde ha advertit que la decisió de Brussel•les “ens obliga a tots ja que en els moments de dificultats econòmiques cal prioritzar les inversions i aquesta és una aposta per fer un salt endavant, crear riquesa i tirar el país endavant”. En aquest sentit, Trias espera que “siguem capaços de complir i fer els deures”.

“Des de Barcelona volem esdevenir una capital econòmica de referència del sud d’Europa, i compartir amb la resta de ciutats del Corredor, el benefici de les economies d’escala que suposarà”, ha afirmat l’alcalde que ha anunciat que per aquest fi, el proper any es constituirà a Barcelona un Clúster Internacional de Ciutats del gran eix FERRMED, per fer un seguiment coordinat del desenvolupament dels plans d’inversions previstos i reforçar els vincles socioeconòmics i culturals d’aquesta gran àrea. Xavier Trias ha convidat els alcaldes presents a l’acte a incorporar-s’hi.