FGC organitza el Congrés Mèdic de referència del sector ferroviari a nivell internacional

Barcelona acollirà el Congrés anual de la UIMC 2011 des del proper dijous.
La Union Internationale des services Médicaux des Chemins de fer (UIMC) és la filial mèdica de la Union Internationale des Chemins de fer (UIC) i vetlla per les bones condicions mèdiques dels treballadors del sector ferroviari que hi està agrupat.
Ferrocarrils de la Generalitat organitza enguany el Congrés anual, on es trobaran els serveis mèdics dels 45 països membres i de la qual en formen part els principals operadors de tot el món.
Durant el Congrés, els assistents visitaran el Centre de Comandament Integrat i els tallers d’FGC a Rubí, i també viatjaran amb el cremallera de Montserrat.

Barcelona, 3 d’octubre de 2011
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya organitzarà enguany el Congrés anual de la Union Internationale des services Médicaux des Chemins de fer (UIMC), que es durà a terme els dies 5, 6 i 7 d’octubre a Barcelona. Una cinquantena de professionals de tot el món, amb procedències tan diverses com el Japó, la Índia, el Marroc, Austràlia i de la majoria de països europeus, es trobaran per comunicar els últims avenços en medicina aplicada a les persones que treballen en el sector ferroviari, per consensuar criteris comuns aplicables a les diferents companyies del món, i per comentar i aprofundir en les diferents problemàtiques mèdiques actuals.

El Congrés és anual i rotatiu. Enguany se celebra a Barcelona després d’haver estat a Lucerna, Brussel·les, Bergen, Utrecht i Rabat en els últims anys. Durant aquests dies en què s’intercanviaran experiències i avenços en medicina ferroviària se seguirà aquest calendari:
·  Dimecres dia 5, es destinarà íntegrament a les ponències científiques per part de diferents especialistes: “Suïcidis, agressions i estrés post-traumàtic” i “Epilèpsia i conducció”.
· Dijous, dia 6, el congressistes visitaran el Centre de Control Integrat (CCI) i els tallers d’FGC a Rubí i viatjaran amb el cremallera de Montserrat i el funicular de Sant Joan.
· Divendres, dia 7, se celebrarà l’Assemblea general i les comunicacions científiques.

Amb l’organització d’aquest congrés, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya té una nova oportunitat de donar a conèixer la seva empresa i el seu model de gestió als representants del sector ferroviari de tot el món.

Sobre la Union Internationale des services Médicaux des Chemins de fer (UIMC)
La UIMC, fundada l’any 1948, agrupa la secció mèdica de la Union Internationale des Chemins de fer (UIC). L’integren 45 membres de països dels cinc continents, des del Japó fins als EUA, passant per Austràlia, el Marroc i la majoria de països europeus, i en formen part els principals operadors de tot el món.

Entre les seves tasques hi ha la de difondre els avenços mèdics i l’intercanvi d’informació en matèria de medicina ferroviària. També promociona la recerca específica i la seva aplicació en el dia a dia i vetlla pel benestar dels treballadors del sector ferroviari.

En aquest sentit, entre els seus objectius hi consta assegurar i millorar la seguretat, el funcionament i l’eficiència del servei ferroviari, entenent que el factor humà és molt important. Els recursos humans, la motivació i la fiabilitat dels ferroviaris es consideren part fonamental per al bon servei dels operadors ferroviaris.