El conseller Recoder insta França i Espanya a prioritzar les obres del Corredor del Mediterrani

Defensa la feina feta a Europa per la societat civil i les institucions catalanes en els darrers anys
Demana que se segueixi l’Agenda Catalana, com a document que prioritza els projectes amb una rendibilitat socioeconòmica més alta

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha demanat avui als governs francès i espanyol que donin màxima prioritat als projectes i obres que formen part del Corredor del Mediterrani. “Després que la Comissió Europea declarés com a prioritari l’eix entre Algesires i Lió és hora de recuperar el temps perdut”, ha argumentat.

El conseller ha fet aquestes declaracions a la V Conferència sobre les Comunicacions Pirinenques a Tolosa de Llenguadoc, on ha reivindicat la feina feta per la societat civil i les institucions catalanes en favor de les connexions de Catalunya amb Europa.

En aquesta trobada amb representants de tots els territoris que formen part de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Recoder ha remarcat la necessitat d’apostar perquè el ferrocarril uneixi les grans capitals d’aquests territoris. “Els Pirineus –ha explicat el conseller– han de ser un territori connectat al món, en el qual s’hi pugui viure en igualtat d’oportunitats que en la resta”.

La declaració de la xarxa bàsica europea feta la setmana passada per la Comissió Europea ha marcat el desenvolupament de la jornada en què s’ha posat de manifest que el Corredor del Mediterrani és el que millor serveix les necessitats de connexió de la península ibèrica amb el cor d’Europa. En aquest sentit, el conseller ha recordat la feina feta en els darrers anys des de Catalunya perquè finalment Europa dibuixés el Corredor en la xarxa bàsica europea.

Una feina que ha quedat plasmada en l’Agenda Catalana del Corredor del Mediterrani, que va presentar el departament de Territori i Sostenibilitat la setmana passada. Una agenda que ha de servir de full de ruta per a les actuacions que cal fer per millorar la xarxa ferroviària de mercaderies a Catalunya.

En aquesta línia, el conseller ha fet una crida a la necessitat d’adaptar els projectes a la realitat econòmica actual i a prioritzar totes aquelles obres amb una major rendibilitat econòmica i social, en forma de creació de llocs de treball i riquesa.