El conseller Recoder anuncia la licitació de l’estudi per connectar les línies d’FGC de Llobregat – Anoia i Barcelona – Vallès

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat avui la propera licitació de l’estudi informatiu del perllongament de la línia d’FGC de Llobregat – Anoia des de Plaça Espanya fins a la línia Barcelona – Vallès, a Gràcia. D’aquesta manera, el Govern recupera la proposta de connectar les dues línies d’FGC per l’interior de Barcelona, perllongant l’L8.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat avui, durant una visita a les obres d’ampliació i adaptació de l’estació d’FGC de Gràcia, la propera licitació de l’estudi informatiu per connectar les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia d’FGC per l’interior de la ciutat.

En aquest sentit, el Govern recupera la proposta de perllongar l’L8 i enllaçar la línia de Llobregat – Anoia des de Plaça Espanya fins a l’estació de Gràcia, on connectarà amb la línia Barcelona –Vallès.

El nou traçat permetrà superar l’actual cul de sac de l’estació de Plaça Espanya i connectar amb altres punts de la ciutat de Barcelona. L’estudi inclourà diferents punts de pas i connexions amb altres modes de transport, per tal d’afavorir la intermodalitat.

Aquesta actuació, que estava inclosa al PDI 2001-2010, és de les que presenta una major rendibilitat social, amb una previsió de gent servida de 60.000 usuaris/dia en dia feiner.
3 d’octubre de 2011